UMJESTO PUTICE

Murganić na čelu HDZ-ove Zajednice žena

25.02.2017 u 11:53

  • +7

Izborni sabor Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Bionic
Reading

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić nova je predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', odlučile su tako u subotu izaslanice na izbornom saboru Zajednice

'Jačat ću ulogu žena u politici i zajedno s Vama provoditi program HDZ-a, čuvati tradiciju i nacionalni ponos. Borit ću se protiv diskriminacije i nasilja u obitelji...Preuzela sam odgovornou dužnost. Pred nama su veliki zadaci, no naša stranka je velika i u njoj ima i mjesta i posla za sve', poručila je na saboru Murganić

Murganić je bila je jedina kandidatkinja za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' te tu dužnost preuzima od dosadašnje predsjednice Sanje Putice.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković čestitao je zajednici žena 'Katarina Zrinski' na angažmanu tijekom proteklih 18 godina te je podsjetio na njihovu ulogu u afirmaciji vrijednosti obitelji, borbi za ravnopravnost, borbi protiv nasilja.

Nadi Murganić u zadaću je ostavio da kroz resorno ministarstvo vodi računa o presudnim pitanjima budućnosti hrvatskog naroda te da u fokusu bude smanjenje negativnih demografskih trendova i odlazak mladih iz Hrvatske.

'Od vas očekujem dalji angažman, a moja su vam vrata uvijek otvorena. Vodimo računa da se vaša participacija u ključim aktivnostima stranke poveća', poručio je Plenković ženama okupljenim u zajednicu 'Katarina Zrinski'.

Iako u HDZ-ovom saborskom klubu ima 12 žena, a u Vladi četiri ministrice priznaje kako 'ti brojevi nisu idealni te bi mogli biti i bolji'.
Posljednje ankete koje HDZ-u daju 35,1 posto podrške pokazuju, kazao je, da je ta stranka na dobrom putu.

'Pokazali smo zajedništvo i koheziju i s obzirom na sve turbulencije 2016. dobili smo povjerenje i podršku birača', podsjetio je Plenković

Podršku izaslanicama na saboru dala je i predsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke Doris Pack koja je kazala kako je EU mjesto gdje sve nacije mogu držati vlastitu tradiciju i kulturu i pokazati je drugima. 'Ne nacionalizmu, da patriotizmu', poručila je Pack.

Sanja Putica, podnoseći izvještaj o radu tijekom protekle godine, kazala je kako je Zajednica djelovala i šire od zadanih smjernica te je imala značajni udio u izbornoj pobjedi.

'Stavljamo sve resurse i kapacitete u svim izbornim ciklusima i prerasli smo u nezaobilazni javni i politički čimbenik', poručila je.

U prostorijama Gastro Globusa danas se održavala i sjednica Nacionalnog odbora utemeljitelja HDZ-a