POTOM PAO NIZ PADINU

Mrtav pijan skakao po haubi policijskog auta

18.04.2011 u 16:07

Bionic
Reading

Za vrijeme dok su na području Čavli kod Rijeke noćas oko tri sata policajci obilazili teren na haubu njihove Škode Octavije skočio je 25-godišnjak iz Bakra

Bez povoda je počeo udarati po vozilu i verbalno napadati policijske službenike auto-ophopdnje. Budući da nije prestao ni nakon policijskih upozorenja i naredbi, policajci su upotrijebili sredstva prisile, odnosno tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, priopćeno je iz policije.

Pritom je mladić, kojemu je kasnije izmjereno 2,00 promila alkohola u krvi, intenzivno pružao otpor te se zajedno s dvojicom policajaca otkotrljao s ceste niz padinu od šest metara.

Pozvana su kola Hitne medicinske pomoći te su sva trojica završili u sušačkoj bolnici, gdje su im svima konstatirane lakše tjelesne ozljede. ‘Bijesni’ Riječanin je i u bolnici, dok mu je pružana medicinska pomoć, prijetio policajcima.

Zbog kaznenog djela prijetnje i napada na službenu osobu, protiv njega je, u konzultaciji s Općinskim državnim odvjetništvom, podnijeta kaznena prijava, kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.