BERNARDIĆ O STANJU U SDP-U

'Mrsićeva izjava dovodi u pitanje legitimitet Vlade'

07.10.2013 u 10:22

Bionic
Reading

'Zadnjih dva tjedna slušam o raskolima u stranci. To ne postoji! Kopa se rupa da bi se poslije zakrpala. Jedinstveniji smo nego ikada i to ćemo pokazati na sljedećim izborima', rekao je Davor Bernardić gostujući u emisiji Dnevni red na 24sataTV

Bernardić je, na 24sata TV, rekao kako o podjelama zna samo iz medija. Dodao je kako nije bilo lako, ali da je pokazao je da je stranka u Zagrebu najjača i ostat će tako s njim na čelu.

'To je naš cilj i mi ćemo taj cilj ostvariti', rekao je. Na pitanje kako komentira brojne optužbe, a posebno onu Ivana Račana na Facebooku kako koristi crne fondove, rekao je kako su polemiziranja sa stranačkim kolegama preko medija besmislena. Sam financira kampanju koja će koštati oko 25.000 kuna. Kampanja će biti skromna kakva je i situacija u zemlji. Neće imati sponzora.

Bernardić ne vjeruje ni da napadi imaju neku dublju pozadinu kao što je neutraliziranje snažnog pojedinca. Tvrdi kako mediji stvaraju veći dojam nego što je.

Milanovićeve izjave da je Bernardićev program unutarstranačkih izbora napad na Vladu i izjava da mu je žao što ga je osobno zaposlio, Bernardić ne shvaća ozbiljno. Kaže da generalno optužbe ne shvaća ozbiljno ako nisu utemeljene.

'Ja sam 16 godina u SDP-u. Ne ističem to, ali uz ranu smrt oca morao sam uzdržavati obitelj. Sve izjave su proizašle iz osobnog iskustva', rekao je.

Na Mrsićevu izjavu da bi njegova pobjeda bila opasna, rekao je kako ovi izbori nemaju veze s Vladom i članovima nitko ne može nametati mišljenje.

'Izjava Mrsića dovodi u pitanje legitimitet vlade i dalje o tome neću govoriti', rekao je.

O Aleksandri Kolarić aktualni šef zagrebačkog SDP-a nije pretjerano htio govoriti kazavši samo da je glasao protiv njezina izbacivanja iz stranke.

'Pratite moje riječi... Sve što sam rekao i prije 3,5 godine nije porečeno. Vodit ću pobjedu na lokalnim izborima. Ja znam kako stojim kad dođem među članove stranke i građane i građanke. Ne trebaju mi ankete. Uvjeren sam u pobjedu', rekao je.

O teoriji da Bandić stoji iza njega jer je rekao da se želi vratiti malom čovjeku, a ne eliti, tvrdi da je to već izlizana teza.

'Da bih se nekome vratio, moram prvo otići', rekao je.