ZAHVALA HRABRIM STUDENTIMA

Mrsić traži očitovanja zbog predavanja Darija Kordića, uzvratio mu Ivan Šuker

03.04.2019 u 16:21

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Demokrata Mirando Mrsić izjavio je u srijedu kako je užasnut činjenicom da je osuđeni ratni zločinac Dario Kordić održao predavanje u zagrebačkom Studenskom domu "Stjepan Radić", zbog čega je u Saboru zatražio hitno očitovanje Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačke nadbiskupije, koja je predavanje i organizirala.

"Užasnut sam situacijom koja se jučer desila u Zagrebu, gdje je u organizaciji crkve u prostorima Sveučilišta u Zagrebu pred studentima govorio osuđeni ratni zločinac. Kakvu poruku šaljemo građanima i onima koji su pobijeni u Ahmićima", upitao je Mrsić, napominjući da je Kordić jedan od šestorice Hrvata iz BiH koje je Haški sud osudio za ratne zločine nad Bošnjacima 1990-ih godina.

Zbog svega je zatražio hitno očitovanje Studentskog centra Zagreb, Zagrebačke nadbiskupije i rektora Sveučilišta u Zagrebu, ali i zabranu budućih gostovanja osuđenog ratnog zločinca.

Mrsić je zahvalio "hrabrim studentima" koji su javno iskazali svoje negodovanje i pokušali spriječiti organizaciju jedne takve tribine a onima koji su došli dati podršku osuđenom ratnom zločincu poručio je da se zapitaju: "Pronalazite li riječi Boga u riječima ratnog zločinca, ili u suzama i patnji svih onih koji su stradali od Kordićeve ruke".

"Dario Kordić nije Hrvatska koju želimo, ni Hrvatska u kojoj želimo živjeti. Želimo da Hrvatska bude drugačija", istaknuo je.

  • +7
Sjećanje na žrtve Ahmića Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

HDZ-ovac Ivan Šuker uzvratio mu je kako "možda neke još uvijek smeta što ima Hrvata u BiH".

Inače, Dario Kordić govorio je u utorak navečer o vjeri i Bogu na skupu u u zagrebačkom Studentskom domu "Stjepan Radić", a skupina studenata prekinula je predavanje uz povike Kordiću da je ratni zločinac.

  • +31
Doček haškog zatvorenika Darija Kordića u Zračnoj luci Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić