DEMANTIRALA MEDIJE

Mostašica Vukovac: Revoltirana sam i ponižena pisanjem o mojim dugovanjima

01.12.2015 u 15:22

Bionic
Reading

Potaknuta napisima u različitim medijima o vlastitim dugovanjima, Ružica Vukovac, članica Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista i načelnica općine Velika Kopanica, oglasila se priopćenjem u kojem sve demantira

Ružica Vukovac, stoji u priopćenju iz Mosta, otplaćuje određen iznos dugovanja, ali nije točno prenesena pozadina cijele priče, odnosno način na koja su ta dugovanja nastala.

'Posve sam revoltirana i ponižena načinom na koji je prenesen podatak o mojim dugovanjima. Naime, moj bivši suprug na moje ime je otvorio ugostiteljski obrt. Bez ikakvog upozorenja i komunikacije sa mnom, a uslijed poteškoća u poslovanju, u jednom trenutku je prestao plaćati poreze, doprinose i režije za navedeni lokal', navela je Ružica Vukovac.

Čim je primila prvu tužbu od nadležnih tijela za navedena dugovanja, iako je bila nezaposlena studentica i majka dvogodišnje djevojčice, Vukovac je zatražila razvod od sada već bivšeg supruga. Kako bi vratila dugove u ukupnome iznosu s kamata, koji je iznosio nešto više od 200.000 kuna, radila je nekoliko studentskih poslova i pomagala na poljoprivrednom imanju svojih roditelja, stoji u priopćenju.

'Do 30. studenoga 2015. ostalo mi je još 22 500 kuna duga koji uredno otplaćujem u jednakim mjesečnim obrocima. Smatram ovo još jednim od niza neopravdanih napada na mene, kojim se nastoji diskreditirati Most nezavisnih lista. Napominjem još jednom kako je javnosti dostupna moja imovinska kartica u kojoj je sve ovo jasno navedeno', poručila je Ružica Vukovac.

Ružica Vukovac po dolasku na poziciju načelnice Općine Velika Kopanica zatekla je dugovanja u iznosu od čak 2,63 milijuna kuna koje je uspjela u dvije godine smanjiti na pola milijuna kuna, a danas Općina ne duguje ni kune.

Nedugo nakon njezinog preuzimanja mandata, općina Velika Kopanica, kao jedna od rijetkih općina u Republici Hrvatskoj, postaje članica Instituta za razvoj regije Europe. Zahvaljujući tome članstvu Općini se donira čak tri kamiona, jedan kamionet, multifunkcionalna kosilica i multifunkcionalni laserski stroj za fotokopiranje, sve vrijednosti blizu 100 000 eura.

'Općina Velika Kopanica za vrijeme bivšeg načelnika je čak dva puta pala na državnoj reviziji, a da ne govorimo o nizu kaznenih djela za što se ona i danas tereti, a počinjena su u to vrijeme. Ponosna sam na sve radove koje smo proveli u Velikoj Kopanici i to po realnim cijenama. Asfaltirali smo nekoliko ulica, riješili imovinsko-pravna pitanja stara i nekoliko godina, i s Hrvatskim cestama dogovorili gradnju kružnog toka na križanju D-7 i Županijske ceste Gundinci-Donji Andrijevci zbog čestih nesreća. S Hrvatskim vodama provodimo projekt uređenja kanalske mreže kroz selo koji je vrijedan preko 2 milijuna kuna i i uređujemo močvarni dio ulaza u naselje Velika Kopanica. Svi projekti su provedeni transparentno i javno, što smo ustalili kao praksu koja je ranije bila posve nepoznata i nastavit ćemo djelovati u tome smjeru', zaključila je Ružica Vukovac.