DUPLO ZAKUCAVANJE

Most traži očitovanje koalicije Hrvatska raste: Mogu prepisati odgovore HDZ-a

16.12.2015 u 16:38

Bionic
Reading

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja komentirao je pismo Zorana Milanovića u kojemu predsjednik SDP-a nudi Boži Petrovu mjesto mandatara, rekavši da će Most tražiti da se o tome očituje Glavni odbor SDP-a, isti onaj koji je u subotu odbio i tripartitnu vladu i nestranačkog premijera. Sada bi se, po Grmoji, Glavni odbor trebao izjasniti pozitivno o oba zahtjeva na kojima Most inzistira. Tek nakon toga mogu se nastaviti pregovori, sugerirao je Grmoja

Uskoro će, poručio je Grmoja, stići i službeno očitovanje Mosta na pismo Zorana Milanovića, no on već sada može reći da će mostovci tražiti da se Glavni odbor u najmanju ruku očituje 'uvjetno pozitivno', kako je to učinio i HDZ. 'Neka sada barem prepišu odgovore HDZ-a da bismo mogli nastaviti razgovarati', rekao je Grmoja za Večernji list.

Nešto prije 17 sati stiglo je i priopćenje Mosta, u kojemu se ne spominje Glavni odbor SDP-a, već se očitovanje traži od koalicije Hrvatska raste. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Drago nam je da je Zoran Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te vjerujemo kako je to pravi put do onoga za što se zalažemo, a to je reformska vlada. U ovome trenutku, Most nezavisnih lista očekuje da se koalicija Hrvatska raste službeno očituje o našim već iznesenim zahtjevima za reformskom vladom te suradnjom s Domoljubnom koalicijom.

Vjerujemo da će SDP i koalicija Hrvatska raste to i učiniti te se uključiti u nastavak pregovora oko sastavljanja reformske vlade. To je prije svega u interesu Hrvatske i njenih građana koji od nas očekuju da pokrenemo reforme. Ovime je ideja o tripartitnoj reformskoj vladi u kojoj bi sudjelovali članovi sve tri stranke na čelu sa nestranačkim mandatarom sasvim blizu realizacije čime se dokazuje da je to od početka bila realna i dobrodošla opcija.

Nažalost, zadnjih su dana pojedinci iz koalicije Hrvatska raste pretjerali i neprimjerenom komunikacijom uvrijedili članove Mosta, te se nadamo da se tako nešto neće ponoviti. Takav ton za nas nije primjeren, a pogotovo zato što je s naše strane komunikacija čitavo vrijeme bila pristojna i smirena
'.

Most nezavisnih lista u međuvremenu se oglasio i na Facebooku.

POZDRAVLJAMO PRIJEDOG GOSPODINA MILANOVIĆA I VJERUJEMO DA JE TO PUT U SMJERU FORMIRANJA REFORMSKE VLADEDrago nam je da...

Posted by MOST nezavisnih lista on 16. prosinca 2015


Podsjetimo, predsjednik SDP-a Zoran Milanović u srijedu je uputio otvoreno pismo Mostu u kojem ih poziva na nastavak razgovora te ističe kako je spreman razgovarati o lideru Mosta Boži Petrovu kao budućem mandataru.

Prethodno, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da s Mostom još nisu počeli razgovarati o mandataru nove Vlade, a počeli su dogovori o terminu sastanka, te je istaknuo kako će najveći dobitak za Hrvatsku i njene građane biti odlazak Zorana Milanovića.

Čelnik Mosta Božo Petrov poručio je u srijedu kako su optužbe da je Most mostobran prema bilo kakvim kriminalnim radnjama besmislene, opovrgnuo je da u Mostu postoji skupina koja definira sve ostalima, a rekao je i da će se ime mandatara znati idući tjedan.