sastanak glavnog odbora

Most traži način da ne dobije pljusku u Metkoviću, a i u ostatku Hrvatske

11.03.2017 u 11:52

  • +9

Konstituirajuća sjednica glavnog odbora Mosta nezavisnih lista

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Bionic
Reading

Glavni odbor Mosta nezavisnih lista konstituirat će se danas u zagrebačkom sjedištu stranke, a uoči početka zasjedanja Glavnog odbora predsjednik stranke i šef Sabora Božo Petrov kratko je rekao o čemu će se razgovarati

'Sada će se samo informirati Glavni odbor o onome što se radi, kakvi su planovi, programi - kako za rad naš u Vladi i u Saboru tako i za lokalne izbore', kazao je Petrov i dodao, kako javlja N1 televizija: 'Razgovarat ćemo i o kandidatima i planovima za lokalne izbore'.

Ovo je prva sjednica Glavnog odbora Mosta nakon što su prije nešto više od mjesec dana oformljena stranačka tijela Mosta. Glavni odbor čini 35 članova. Devet ih je izabrano na Saboru stranke. Čini ga pet članova predsjedništva i 21 predstavnik županijskih organizacija.

Predstojeći lokalni izbori su prvi lokalni izbori nakon 2013. kada se Most pojavio na političkoj sceni. Njihov svakako najveći izazov će biti na jugu Hrvatske, a posebno u Metkoviću. Koliko im je to važna utvrda pokazala je i izjava Nikole Grmoje koji je otvoreno kazao da bi gubitak Metkovića bio velika pljuska Mostu.

Tko će donositi najvažnije odluke?

Uoči današnje konstituirajuće sjednice Glavnog odbora moglo se neslužbeno čuti i kako će Nacionalno vijeće biti formirano tijekom predstojećih 30-tak dana. Predsjedništvo Mosta će odlučiti tko će u njega ući, a tu mogu biti i nezavisni stručnjaci.

 Nacionalno vijeće će među sobom odabrati četiri osobe koje će ući u Izvršni odbor zajedno s pet članova Predsjedništva. Izvršni odbor će donositi najvažnije 'nacionalne'odluke koje se tiču platforme Mosta.

Da u najvažnije teme pripreme za lokalne izbore u suradnji s nezavisnim listama i odabir kandidata po pojedinim županijama i gradovima, izjavio je novinarima i potpredsjednik stranke Miroslav Šimić, javlja Hina. Upitan hoće li Most imati kandidate u svim županijama Šimić je pojasnio: 'Imat ćemo, ali ćemo raditi kombinaciju jer smo mi platforma koja surađuje s nezavisnim listama tako da ćemo danas razgovarati o tome gdje ćemo podržavati nezavisne liste, a gdje ćemo izlaziti sa svojima listama'. Na platformi i programu, kazao je, radit će i Glavni odbor i nezavisne liste.  

'Što se tiče ideologije, mi nismo opterećeni ni lijevima ni desnima. Mi želimo okupiti što kvalitetnije pojedince i zato idemo na nezavisne liste jer mislimo da će građani kroz podršku pojedinim kandidatima pokazati koji su najkvalitetniji ljudi i tu ne želimo da nas ideologija na bilo koji način ograničava', rekao je Šimić. Most će, kaže, pomoći infrastrukturom nezavisne liste u kreiranju programa za njihove lokalne zajednice.