VLADIMIR ŠEKS

'Most objavio rat HDZ-u, vrijeme je za protuudar'

27.05.2016 u 09:27

Bionic
Reading

Kako će završiti sukob HDZ-a i Mosta? Hoće li Tomislav Karamarko ostati prvi potpredsjednik Vlade? Slijede li prijevremeni izbori? Na tu temu u 'Poligrafu' Prvog programa Hrvatskoga radija govorila su dva doajena hrvatske političke scene - Vladimir Šeks i Davorko Vidović. Ovakve situacije u politici u 50 godina još nisam vidio, poručio je Vladimir Šeks. Davorko Vidović je kazao kako je slična situacija bila s Draženom Budišom u Račanovoj vladi, ali je situacija završila bez izbora

'Petrov je jučer HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji najavio rat. HDZ i Domoljubna koalicija sada moraju pokrenuti protuudar', smatra Šeks. Moraju djelovati kako bi neki Mostovci 'promijenili mišljenje' i otkazali poslušnost Petrovu.

'Izglasavanje nepovjerenja Karamarku bi prema domino efektu dovelo bi do prijevremenih izbora - a to treba spriječiti svim političkim sredstvima', kazao je Šeks.

Vidović pak smatra kako je situacija u politici toliko loša da su prijevremeni izbori jedino rješenje.

Šeks smatra da Mostu ne odgovaraju prijevremeni izbori, jer bi se broj njihovih zastupnika prepolovio - njima su ti izbori samoubilačka misija. 'Izbori ne odgovaraju ni HDZ-u jer se 'incestualni odnos Mosta i Domoljubne koalicije' preljeva i na HDZ kojemu zbog toga pada rejting. Ali zbog dostojanstva HDZ više ne može trpjeti taj odnos. Osim toga, i građani su razočarani Mostom i, ako tako nastave - mogli bi plesati samo jedno ljeto', kazao je Šeks.Vidović smatra da je ovo prilika Mosta da 'osvjetla obraz'.

Šeks kaže kako trenutno radi u radnoj skupini Ministarstva branitelja za izradu novog zakona o braniteljima i njihovim obiteljima te na izradi dokumenta da se radi teškog položaja Hrvatske u BiH otvori rasprava u Saboru. Šeks se nije kandidirao ni za jedno tijelo u HDZ-u, ali nastoji ući u Akademsku zajednicu dr. Ante Starčević i Klub utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman.