Morski kolač - prvi

Morski kolač - prvi

16.07.2012 u 11:50

Bionic
Reading

... što znači da će ih biti još :). Ovo je kombinacija nekih već objavljenih recepata, ali u sasvim novom ruhu i ambijentu! Naime, kad ste na moru stvaarno ne želite uključivati pećnicu i provoditi previše vremena u kuhinji ...

Jedan sasvim običan dan na moru ... spavanje, kupanje, druženje, kafenisanje, čitajne stripova, plivanje i naravno - papanje!


Svježa riba ...


... jedna i ...


... drugi od dvoje dragih prijatelja ...


... nadasve naočit mladi muškarac ...


... slobodna žena ...


... mali pas koji ne voli more ...

... i potreba da se ručera (kombinacija ručka i večere) zaokruži nekim kolačićem, a ne samo voćem koje se hladi u frižideru (breskve, lubenica i dinja). Uostalom, voće je bolje konzumirati prije, a ne nakon obroka, tako kaže moja ajurvedistica! ;)

Elem, limeta, mascarpone, Bahatove borovnice (jednako pristaju i one divlje, gorsko kotarske), jedno slatko vrhnje, burbon vanilin šećer, bademi, datulje i prstohvat soli ... i to je to!

Potrebno je samo dan prije namočiti bademe, e da bi se napuhnuli i ramekšali. Morat ćete ih mrviti štapnim mikserom ili još bolje blenderom ... ako ga posjedujete tamo gdje se odmarate.


Ma pis of kejk - kejk ;). Dok se hladi u frižideru stignete se i okupat' i vratit' za stol

za 4 do 6 osoba

250 g mascarponea
1 slatko vrhnje
1 bourbon vanilin šećer
1 limeta (korica + sok)
šalica borovnica
150 g datulja
150 g badema
prstohvat soli
agavin sirup

Bademe prelijte vodom i pustite da se toćaju preko noći.
Nasjeckajte datulje, procijedite bademe, stavite ih u posebnu posudu, dodajte malo vode, prstohvat sol i sameljite štapnim mikserom ili blenderom.


Kad se sve pretvori u ljepljivu, tjestastu smjesu obložite istom dno posude ili kalupa u kojemu ćete kanije poslužiti kolač.


U drugoj posudi umutite mascarpone sa slatkim vrhnjem, bourbon vanilin šećerom, naribajte koricu limete i dobro promiješajte


Smjesu prelijte preko tijesta od badema i datulja ...


... ravnomjerno razmažite i stavite u frižider na par sati (cca. 3)


Kad se vratite s kupanja, izvadite kolač i posipajte svježim, opranim borovnicama, prelijte kombinacijom agavinog sirupa i soka limete

Kremasto, a osvježavajuće, lagano i fiiinoooo!!! Baš za ljetooo!!!