TAJNA SMRT SIŠČANA

Monstruozni par otrovao dvoje ljudi

01.10.2010 u 21:55

Bionic
Reading

Par iz Siska policija sumnjiči da su u svibnju na smrt otrovali 62-godišnjeg Damira Zaimovića, profesora tjelesnog odgoja u Ekonomskoj školi Sisak, a osumnjičeni su i zbog ubojstva ubojstvo 46-godišnje Siščanke Jadranke Podgoršek 17. kolovoza

31-godišnja Gordana Laktašić i 36-godišnji Dragomir Pavlović privedeni su sredinom rujna zbog sumnje da su zbog koristoljublja otrovali Jadranku Podgoršek. U alkoholno piće su joj tijekom druženja stavili tablete protiv shizofrenije. Žena je nekoliko sati kasnije bila mrtva. Zločin je umalo ostao neotkriven jer su liječnici ustanovili prirodnu smrt, no obavljena je ekshumacija te su u tijelu nesretne žene pronađeni tragovi tableta, istih onih koje su pronađene i u stanu para. Laktašić i Pavlović ženu su ubili iz koristoljublja naknadno s njezine kartice dignuvši 12 tisuća kuna, piše Večernji list.

Damir Zaimović preminuo je na sličan način kao i Podgoršek, a usto se često družio s monstruoznim parom. Policija je potvrdila da sumnjaju da je otrovan istim tabletama te je toksikološko vještačenje u tijeku, nakon što je tijelo Zaimovića ekshumirano.

Par, koji je u pritvoru, osumnjičen je za teško ubojstvo, a policiji je dobro poznat. Ona ima 14, a njezin suprug čak 39 kaznenih djela. I jedan i drugi redovito su prijavljivani zbog obiteljskog nasilja, odnosno međusobnih tučnjava. Pavlovićev je prijavljivan za krađe, prijetnje, zloporabu opojnih droga, krivotvorenje isprava, razbojstva, pa čak i za spolni odnos s djetetom.