završio na hospitalizaciji

Iz splitske bolnice potvrdili: Dječaku je pozlilo nakon što je pojeo gulaš u školi

19.01.2024 u 13:48

Bionic
Reading

Zdravstvene smetnje devetogodišnjeg učenika Osnovne škole Kamešnica u Otoku u Dalmatinskoj zagori, koji je prije dva dana hospitaliziran u splitskom KBC-u, nastale su nakon konzumacije hrane, izvijestili su u petak iz bolnice.

Zdravstvene poteškoće dječaka pojavile su se nakon ručka 16. siječnja. Njegov je otac izjavio kako je djeci u školi tad poslužen gulaš, a njegov sin je nekoliko sati nakon obroka počeo povraćati.

"Drugi dan mu se stanje pogoršalo, grčio se uz velike bolove, rekli su nam da je dehidrirao pa smo ga s infuzijom vozili u splitsku bolnicu, gdje je počeo povraćati krv", rekao je otac medijima.

Glasnogovornica KBC-a Kristina Bitanga potvrdila je danas da je devetogodišnji pacijent zaprimljen zbog zdravstvenih smetnji nakon konzumacije hrane, a hospitaliziran je na Klinici za dječje bolesti.

Ravnatelj škole u Otoku Miroslav Jukić rekao je Hini kako još nema službenih informacija o analizi hrane koja je uzorkovana.

Dodao je kako se nakon ručka 16. siječnja više učenika žalilo na želučane tegobe i probavne smetnje.

Obroci za učenike pripremio je Studentski centar u Splitu, a njegov direktor Ivan Žižić danas je, kako je rečeno, na službenom putu.