ŠEST GODINA SILOVAO DJEVOJČICU

Monstrumu pedofilu 14 godina zatvora

23.04.2010 u 17:22

Bionic
Reading

Županijski sud u Zadru danas je nepravomoćno na 14 godina zatvora osudio 54-godišnjaka iz okolice Zadra zbog višegodišnjega silovanja i seksualnog zlostavljanja maloljetnice

Predsjednik sudskog vijeća Boris Radman produljio je osuđeniku pritvor do pravomoćnosti presude te plaćanje sudskih troškova od gotovo 40.000 kuna. Osuđeni 54-godišnjak je u pritvoru od lipnja prošle godine, kada su istražna tijela doznala za silovanje i seksualno zlostavljanje maloljetnice.

Izričući presudu, sudac Radman rekao je osuđenom 54-godišnjaku da je uništio jednu mladost, veseli i neiskvareni život djeteta. 'To je do te mjere utjecalo na žrtvu da je pokušala počiniti samoubojstvo, a pošto je spašena pravodobnom medicinskom intervencijom, odlučila je otići u strogi red karmelićanki', istaknuo je.

Po njegovim riječima, zatvorska kazna od 14 godina sasvim je primjerena s obzirom na težinu kaznenog djela. Žrtva koja danas ima 17 godina, a kazneno se djelo događalo od 2003. do 2008. godine, oboljela je zbog teške traume od PTSP-a te je još na teškoj terapiji, rekao je sudac Radman, ističući kako se nada da će se žrtve takvih kaznenih djela nakon te presude lakše povjeravati osobama u koje imaju povjerenja i istražnim tijelima.