NAPAD LUĐAKA

Molotovljevim koktelom na dječju bolnicu Goljak!

15.03.2011 u 11:58

Bionic
Reading

Jutros oko četiri sata, nepoznati počinitelj bacio je molotovljev koktel kroz prozor bolnice Goljak u Zagrebu

Izgorjela je jedna ordinacija, a druga je prostorija oštećena. Zapaljena je najprije zavjesa, a onda je izgorjela plastika klima-uređaja, kompjutora i telefona na radnom stolu, a od gustoće dima zacrnili su se zidovi. Ozlijeđenih, nasreću, nema, a više o napadu znat će se nakon policijskog očevida.


'Takvo nešto može učiniti samo osoba koja nije pri zdravoj pameti. Radi se o bolnici u kojoj se liječe djeca s neurološkim oštećenjima', rekao je pročelnik Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

Kako doznajemo, u bolnici je izgorjela soba za EEG snimanja mozga. U prostoriji je bila oprema vrijedna pola milijuna kuna i klima-uređaj. Iz ravnateljstva bolnice ne znaju hoće li se nešto od opreme moći popraviti, no kažu da su instalacije potpuno uništene.

Što se počinitelja tiče, na policiji je da otkrije tko je to učinio, a jedino neobično što su primijetili jest natpis koji je osvanuo na zidu bolnice 'Uspešno lečenje dece'.

'Posljednjih dana nismo imali nikakvih prigovora roditelja, a i inače, kada roditelji imaju neki prigovor, obično odmah potraže mene, ili pišu žalbu ministarstvu ili pak prijete medijima', rekla je ravnateljica Goljaka Desanka Grubić Jakupčević. Dodala je da u vrijeme kada se dogodio incident u zgradi nije bilo nikoga od pacijenata, samo je dežurna liječnica primijetila da se nešto kotrlja, osjetila dim i pravodobno nazvala policiju i vatrogasce.

'Da kojim slučajem u zgradi nije bilo nikoga, jer bolnički odjeli su u drugoj zgradi, šteta bi bila mnogo veća', zaključila je Grubić Jakupčević.