APEL BUDUĆEG PREMIJERA

'Molim medije da ne sastavljaju novu vladu'

09.12.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Popunjavanje posljednjih imena u kadrovskoj križaljci nove vlade očito je pri kraju, no od budućeg premijera Zorana Milanovića na danas održanoj tiskovnoj konferenciji u središnjici SDP-a nije bilo moguće doznati sastav kabineta koji će voditi državu u iduće četiri godine. I odlazak na Pantovčak, gdje bi mu predsjednik Josipović trebao dati mandat za sastavljanje Vlade, također je pitanje dana

Iako je izrazio želju za što žurnijim formiranjem nove vlade, budući premijer Zoran Milanović ipak se pozvao na poštivanje Ustava i zakona. Slično je odgovorio i na pitanje kad se sprema po mandat kod predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića

‘Kad me predsjednik pozove, idem po mandat, odnosno kad se prema Ustavu zakažu konzultacije. Predsjednik dodjeljuje mandat tek nakon provedenih konzultacija’, rekao je Milanović.

Potvrdio je i da je proces usuglašavanja kadrovskih rješenja u novoj vladi skoro pri kraju, no i podsjetio da koalicijski partneri ‘već dvije i pol godine surađuju i razgovaraju’.

‘Razgovara se o svim važnim stvarima, pa i o strukturi Vlade i nekim kadrovima. Po prvi put jednoj koaliciji to je nakon izbora manja briga. Veća briga su sadržajne stvari - vođenje države, struktura potrošnje proračuna, prihodi i rashodi’, ustvrdio je Milanović.

Nije želio odgovoriti na pitanje postoji li suglasje s predsjednikom Josipovićem oko imenovanja Ante Kotromanovića ministrom obrane, ponavljajući da ‘neće komentirati ljude iz kvote SDP-a. Zamolio je i medije da ‘ne sastavljaju Vladu’, zaključivši da 'to nije moguće'.