BITKA ZA INA-U

MOL tužio Hanfu i traži sudsku ocjenu njezine prijave

18.06.2011 u 09:28

Bionic
Reading

Sukob između Hanfe i MOL-a nastavlja se nakon što je ta regulatorna agencija prijavila MOL za manipuliranje tržištem i zabranila trgovanje Ininom dionicom. MOL je sada zatražio sudsku ocjenu i poništenje Hanfine odluke od 18. svibnja u kojoj Hanfa optužuje MOL za manipulaciju kada je nakon isteka svoje privatne ponude kupovao dionice Ine

'Zahtjev je poslan Upravnom sudu RH 16. lipnja i MOL ima puno povjerenje u neovisan sudski sustav Republike Hrvatske čije se odluke temelje na činjenicama", piše u priopćenju te mađarske naftne kompanije. MOL je nekoliko puta izjavio i još jednom ponavlja, također piše, da je uvijek djelovao na pošten, jasan i transparentan način tijekom i nakon ponude za Inine dionice.

"MOL je uvijek slijedio sve propisa tržišta kapitala i hrvatske zakone", zaključak je priopćenja MOL grupe. Kaznene prijave za manipulaciju zaradila je cijela uprava MOL-a, a ustanovi li se krivnja, moguća je kazna i do pet godina zatvora. MOL je pak u privatnoj ponudi dionice kupovao za 2800 kn, a poslije ih je plaćao i do 4000 kn.