MAĐARSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

'MOL treba prodati Inu ako propadnu pregovori'

03.10.2013 u 07:00

Bionic
Reading

'Mađarska je željela poslati 'jasnu i nedvosmislenu političku poruku' Hrvatskoj u vezi MOL-a, kazao je Janos Martonyi, mađarski ministar vanjskih poslova, za tamošnju televizijsku postaju HirTV prenosi Bloomberg

Vladina izjava, smatra Martonyi, ne isključuje mogućnost pregovora o Ini i dodaje da ako se dogovor ne postigne i Hrvatska 'nastavi s političkim pritiscima i pravnim koracima', neće preostati ništa drugo nego prodati udjele u Ini.

Prema njegovim riječima, MOL može prodati Inine udjele bez većih poteškoća.

Posjetimo, nakon što je u ponedjeljak raspisana tjeralica za Zsoltom Hernandijem, prvim čovjekom MOL-a, jučer se oglasila mađarska Vlada koja je između ostalog navela kako je MOL ispunio sve ugovorne obveze u odnosu na Hrvatsku i uložio gotovo tri milijarde eura u Inu. Nasuprot tome, kaže se priopćenju mađarske vlade, Hrvatska svoje ugovorne obveze nije ispunila.

Hernandijevo lice pojavilo se jučer poslijepodne na crvenoj Interpolovoj tjeralici, a Hrvatska ga traži zbog davanja mita Ivi Sanaderu, bivšem premijeru RH, kako mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini.