ODLAZI ILI NE?

Mol demantira Hernadijevu ostavku

17.09.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Mađarska naftna kompanija Mol opovrgnula je u petak medijska izvješća da bi predsjednik njezine uprave i izvršni direktor Zsolt Hernadi mogao odstupiti s čelne pozicije kompanije

Iz MOL-a u priopćenju podsjećaju da u tom dioničkom društvu jedino glavna skupština kroz odgovarajući postupak glasovanja, definiran zakonom i statutom, ima pravo odlučivati o izboru, opozivu i naknadama članova uprave (i nadzornog odbora).

Hernadi je za člana uprave izabran 23. travnja 2008. na glavnoj skupštini dioničara, a mandat mu traje do veljače 2014, navode iz Mola.

'Na dnevnom redu uprave nema točaka koje bi se odnosile na promjenu na ovoj poziciji', ističe Somlyai napominjući da je uprava ovlaštena za odlučivanje o poziciji predsjednika uprave.

Zsolt Hernadi kao predsjednik uprave i glavni izvršni direktor nastavlja provoditi prihvaćenu strategiju MOL grupe, izjavila je Somlyai.

Pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora bliskih situaciji, mađarski poslovni list Vilaggazdasag izvijestio je u petak da se Hernadi sprema u narednim tjednima dati ostavku na svoju dužnost.

Hernadi će odstupiti s dužnosti krajem ovog mjeseca ili početkom listopada, a zamijenit će ga čelnik javne prijevozničke tvrtke BKV Istvan Kocsis, objavio je Vilaggazdasag.