VOZAČI OPREZ!

Mokri i skliski kolnici prijete sigurnosti na cestama

26.12.2011 u 19:56

Bionic
Reading

U Gorskom kotaru i Lici pada slab snijeg, dok mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a vlažnih u Istri i Dalmaciji, izvijestio je Hrvatski autoklub

Na mahove jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, no zabrane prometovanja nema.

Promet je srednje gust na važnijim cestovnim pravcima. A vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog poledice, županijska cesta (ŽC 5169) Bjelopolje-Donji Lapac, otvorena je samo za osobna vozila.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, ostali autocestom A2 Zagreb- Macelj preko čvora Sveti Križ Žačretje.

Dionica D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije otvorena je za sav promet, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju.

Pojačan je promet u oba smjera na graničnom prijelazu Stara Gradiška (na izlasku čekanja oko 1,5 sat, a na ulasku oko 30 min). Ulazak je pojačan na Dvoru (čekanja oko 1 sat).

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija iz Splita prema Braču. Ostali katamarani i svi trajekti plove prema redu plovidbe.

Zabrana prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama je večeras do 23 sata.