MAJKA IGORA MEJAŠKOG

'Moj sin je zgodniji od Ratka Mladića'

27.03.2009 u 15:26

Bionic
Reading

Ne mogu vjerovati da se ovo događa, susprežući suze ispričala je Katica Mejaški (82), majka rođenog Zagrepčanina Igora Mejaškog (65) kojega je navodno zbog sličnosti s haškim bjeguncem Ratkom Mladićem uhitila pa oslobodila kenijska policija

ZAGREB - Da je upravo njezin sin uhićen u Keniji, saznala je preko medija rano ujutro. Njezin mobitel i telefon stalno zvone, no s druge strane nije glas koji želi čuti. Igor se ne javlja, piše Jutarnji list. 'Pokušavam ga dobiti, ali ne mogu jer je očito u policiji. Ovo je gadna pogreška. On sada sigurno razmišlja kako je meni i samo čeka da mi se javi. Sin mi je uvijek bio avanturist, ali je neizmjerna dobričina. Šalio se da je glavonja, ali kakve veze ima s Mladićem?' pita Katica.

'Jedini mi je sin, strašno mi je teško i bojim se', rekla je Katica. Iako je za pomoć kontaktirala i s Uredom predsjednika Stjepana Mesića, s obzirom na to da ga zna iz 1971. godine, nitko iz nadležnih institucija još joj nije odgovorio.

Procjenu kenijske policije, koja je njezina sina zamijenila s Ratkom Mladićem, ne može shvatiti. 'Ma kakav Ratko Mladić! Čak ne vidim ni sličnost između njih dvojice. Ne znam zašto su ih zamijenili, možda jer su obojica bucmasti, no moj sin je zgodniji', kaže Katica za 24sata.

Katica se s Igorom posljednji put čula u subotu i kaže da je bio dobre volje i optimističan oko posla u nadolazećoj turističkoj sezoni, iako se požalio da mu partner Indijac radi probleme oko vlasništva nad vodenim parkom. Mejaški u Mobasi živi i radi 23 godine, a danas je vlasnik ekskluzivnog sportskog centra Blue Lagoon Water Sports u sklopu Whitesandsa. Katica vjeruje da je Igoru podmetnuo netko od poslovnih partnera pa ga iz osvete ili želje da ga istisne iz posla prijavio policiji.

U Hrvatskoj je Mejaški posljednji puta bio prije tri godine, a razlog njegova odlaska u Keniju bila je psorijaza od koje je obolio.