TONČICA ČELJUSKA:

'Moj muž je nevin osuđen za prijevaru'

25.03.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Pravomoćna osuda Zlatka Čeljuske (54) na dvije i pol godine zatvora zbog prijevare od 100.000 eura kompromitirala je i njegovu suprugu Tončicu Čeljusku, urednicu i voditeljicu HTV-ova Dnevnika. No, ona smatra da je njezin suprug nevin te da se to što se dogodilo s njim ne bi trebalo odraziti na njezinu karijeru i ugled

I pravomoćno se pokazalo da njezinom alibi svjedočenju u korist muža sud nije povjerovao! Tončica Čeljuska je, izvještava Večernji list, svjedočila njemu u prilog te se dovela u situaciju da joj sud iskaz ocijeni nevjerodostojnim!

Suprug joj je osuđen zbog krivotvorenja osobne iskaznice Renea Hollosa i prodaje njegova zemljišta za 210.000 njemačkih maraka Milanu Zecu. Branio se da na dan ugovaranja kupoprodaje nije bio u Zagrebu, nego na brodu u Hvaru sa suprugom i prijateljima, u što je sutkinju Sašu Lui uvjeravala i Tončica.

I u procesu koji se protiv Z. Čeljuske vodi u Zadru (nastavak 22. travnja) za to što je 2005, lažno se predstavljajući, švicarskom Hrvatu prodao tuđe zemljište u Zadru za 100.000 eura T. Čeljuska dala je alibi mužu, a za taj je alibi tužiteljica rekla da je iskonstruiran.

Čeljuska je uvjeravala sutkinju da postoji i pisani trag te izjave službenika da joj je muž tada bio u poslovnicama zagrebačkih banaka, no bez uspjeha.

Za Večernji list je komentirala muževu krivnju i svoj lažni alibi te može li to utjecati na njezinu vjerodostojnost i razmišlja li o povlačenju iz Dnevnika.

'Na žalost, pravda nije zadovoljena jer je nevin čovjek proglašen krivim. To je moje duboko uvjerenje jer sam toga dana bila s mužem na drugom kraju zemlje, uz još pet drugih ljudi. I dalje vjerujem u institucije pravne države i nadam se da će pravda i istina biti zadovoljene na Vrhovnom sudu', kazala je.

Izrazila je nadu da neće postati žrtva nesretnih okolnosti. 'Nadam se da još uvijek u ovoj zemlji i na svom radnom mjestu mogu računati na svoja ljudska i radna prava. Moj posao i vjerodostojnost zaslužila sam svojom profesionalnošću. Sama, a ne preko supruga ili bilo koga drugog', istaknula je Tončica Čeljuska.