KREĆE 9. KOLO MAXTV PRVE LIGE

Mogu li 'lokosi' barem zabiti Dinamu?

23.09.2011 u 09:59

Bionic
Reading

Utakmicom na Maksmiru domaćina Lokomotive i gosta Dinama u petak navečer bit će otvoreno 9. kolo MAXtv Prve lige. Treba li sumnjati u to da će to biti 'jednosmjerna' utakmica u kojoj su 'modri' unaprijed upisali bodove?

Dinamo je u dosad odigranih osam kola MAXtv Prve lige primio tek jedan jedini pogodak, i to od Hajduka na Poljudu, a protiv preostalih suparnika 'modra' obrana i golman Ivan Kelava nisu imali neugodnosti vađenja lopte iz mreže. Istodobno u napadu su zabijali kao od šale, pa tako uoči sraza Lokomotive i Dinama aktualni prvaci imaju gol razliku 24:1. U najkraćim crtama, to je najvažniji dio najave premijernog susreta prvenstvenog 9. kola koje će 'lokosi' i 'modri' otvoriti utakmicom na Maksimiru u petak u 20 sati.

S obzirom da je trener Kruno Jurčić najavio da će protiv Lokomotive u vatru baciti društvo koje će igrati i idućeg tjedna protiv Lyona u Ligi prvaka, valja se zapitati hoće li Lokomotiva ponoviti uspjeh splitskih bijelih i zabiti Dinamu gol. Jer ovog trenutka doima se nemogućim da 'modri' popuste i prepuste koji bod večerašnjem suparniku. Dinamo će najvjerojatnije nastupiti u sastavu Kelava, Šimunić, Tonel, Vida, Vrsaljko, Leko, Badelj, Sammir, Kovačić, Ibanez i Rukavina, a s klupe će svoju priliku čekati Lončarić, Barbarić, Callelo, Pokrivač, Morales, Šitum, Tomečak, Beqiraj i Krstanović. S obzirom na najave iz stručnog stožera, s izuzetkom igranja Vrsaljka, koji je odradio tek jednu od tri utakmica kazne u Europi, to je ekipa koja će na Gerlandu u utorak pokušati oteti bod(ove) Lyonu.

Kruno Jurčić:
Ne bih podcjenjivao Lokomotivu. Izuzevši Dinamo i Hajduk, Lokomotiva igra najljepši nogomet u Hrvatskoj.

S druge strane, Lokomotiva zaista nema što izgubiti. Riječ je o drugoj momčadi Dinama čiji se prvotimci bore za status koji bi ih možda već naredne sezone mogao lansirati u 'modri' sastav. Riječ je o solidnoj i mladoj momčadi koju vodi Marijo Tot i koja je dosad ostvarila tri pobjede, isto toliko poraza i dva remija uz gol razliku 11:7. Prema najavama, 'lokosi' bi na Maksimiru trebali istrčati u sastavu Mitrović, Mesarić, Komorski, D. Škvorc, Samateh, Pivarić, Brozović, Poljak, Antolić, Peko i Bule.

Od trenutka kad je Lokomotiva ušla u elitno nogometno natjecanje, Dinamu nije zabila ni gol. Odigrane su četiri utakmice, a Dinamo je ostvario isto toliko pobjeda uz gol razliku koja ipak ne odaje razliku u kvaliteti - 5:0. Kako će ona izgledati nakon pete utakmice, hoće li se poduplati ili tek neznatno povećati, ipak ovisi samo o 'modrima' i njihovoj spremnosti da igraju kako znaju i umiju.