NAVIJAČI U AKCIJI

Mobilizacijski poziv: Torcida će preseliti splitsku bolnicu

16.03.2020 u 14:30

Bionic
Reading

U najavljenom preseljenju kompletne splitske bolnice Križine na drugu lokaciju na Firulama, što će se odvijati idućih dana, pomoć je zatražena i dobivena od pripadnika navijačke skupine Torcida. Među njenim pripadnicima kruži mobilizacijska sms poruka

'Torcida se stavila na raspolaganje državi i gradu u borbi protiv epidemije i danas smo dobili poziv za pomoć. Zadatak nam je preseljenje kompletne bolnice Križine na Firule! Ovo je nakon Domovinskog rata jedan od najvećih izazova za grupu i grad. Idemo još jednom pokazati našu snagu i sposobnost kada je najpotrebnije! Danas tijekom dana ćemo javljati detalje, a vi već možete pripremiti ljude i dignuti cili kvart i ekipu. Ovo je dužnost svakoga od nas! ZOVI SAMO ZOVI!!!! Život za Hrvatsku - Torcida Split', glasi ova poruka.

  • +17
Splitska bolnica Križine Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Tportal je dobio potvrdu autentičnosti ove porukete nam je objašnjeno da će daljnji detalji biti objavljeni na Facebook stranici Torcide Split. Na sličan način navijači su se organizirali i u ljeto 2017. godina, kada je zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji Split spašen od katastrofalnog požara.

Kako je ranije potvrđeno, svi zavodi, klinike i odjeli s KBC-a Split lokaliteta Križine (bivša vojna bolnica) trebali preseliti na Firule, da bi se ondje uspostavila središnja bolnica za borbu protiv koronavirusa za četiri dalmatinske županije. Reorganizaciju je potvrdio ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

'Bolesnici koje očekujemo biti će liječeni na lokalitetu Križine. Tu bolnicu već smo počeli prazniti i otvarati prostore za bolesnike, a uređujemo i prostore za zbrinjavanje životno ugroženih bolesnika ako i kad to bude trebalo. Cijela bolnica na Križinama će po potrebi poslužiti liječenju ovih bolesnika. Potencijalnu ugrozu dočekat ćemo spremni: osoblje je educirano i pripremamo timove. U novom režimu rada zbrinjavat ćemo hitne i životno ugrožene pacijente, a hladni i kirurški program, kao i kontrolne preglede, organizirat ćemo na drugi način. Kontaktirat ćemo naše pacijente', rekao je Meštrović u ponedjeljak ujutro.