OBRAČUN U PREČKOM

Mladiću određen istražni zatvor zbog pokušaja ubojstva mačetom

13.07.2021 u 19:25

Bionic
Reading

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 24-godišnjaku koji je osumnjičen da je u subotu oko 22 sata na terasi kafića u Prečkom mačetom pokušao ubiti 32-godišnjaka, priopćilo je tužiteljstvo

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je priopćilo da je 24-godišnjaku određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 24-godišnjak u pijanom stanju vrijeđao i potom odvukao 32-godišnjaka na obližnju livadu gdje ga je nekoliko puta udario po glavi i tijelu, nakon čega je napadnuti pobjegao prema svojem stanu.

Napadnuti 32-godišnjak se zatim vratio do 24-godišnjaka od kojeg je zatražio da ga pusti na miru, odbacivši pritom sjekiru koju je ponio sa sobom.

Mlađi muškarac je potom ponovno izvrijeđao 32-godišnjaka i izvadio iz prtljažnika svojeg automobila mačetu kojom ga je porezao po desnoj ruci.

Nakon što se napadnuti muškarac počeo udaljavati, napadač ga je sustigao i oteo mu sjekiru koju je zajedno s mačetom odnio u prtljažnik te se odvezao s mjesta događaja, dodalo je tužiteljstvo.