U KUTEREVU

Mladić sam aktivirao ručnu bombu i hinio da je žrtva

24.10.2016 u 21:18

Bionic
Reading

Ličko-senjska policija uhitila je 20-godišnjeg mladića zbog sumnje da je sam u subotu u Kuterevu aktivirao ručnu bombu u drvarnici i to želio prikazati kao nedjelo nepoznatog počinitelja, a sebe kao žrtvu, a taj slučaj policija dovodi u vezu s onim iz srpnja kada je, također u Kuterevu, pod panj podmetnuta ručna bomba, pri čemu je poginuo 35-godišnji muškarac

Policija je u ponedjeljak mladića uhitila pod sumnjom da je sam izazvao eksploziju u drvarnici uz svoju obiteljsku kuću, u kojoj nitko nije stradao, podmetnuvši ručnu bombu pod panj. Kazneno je prijavljen za lažno uzbunjivanje te nedopušteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

'Sumnjiči ga se da je 22. listopada oko 17 sati u drvarnici obiteljske kuće postavio i aktivirao ručnu bombu zasad neutvrđenog modela, nakon čega je posredstvom druge osobe lažno obavijestio policiju da je to učinio nepoznati počinitelj', stoji u policijskom priopćenju.

Policija ovaj događaj dovodi u vezu s onim od 23. srpnja ove godine, kada je 35-godišnji Nikica Ostović prilikom rezanja drva u Kuterevu pomaknuo jedan panj, što je aktiviralo ručnu bombu koja je bila podmetnuta pod taj panj. U eksploziji je Ostović poginuo, a policija još istražuje taj slučaj.

Glasnogovornica Ličko senjske policijske uprave Maja Brozičević izjavila je Hini da policija u tom slučaju i dalje vodi kriminalističko istraživanje 'za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i to dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom', ali još uvijek protiv nepoznatog počinitelja.

'Traga se i dalje za počiniteljem od ljeta, a budući da su i tada i sada bile iste okolnosti, ručne bombe ispod panja, naravno da tadašnji događaj dovodimo u vezu s ovim novim i istražujemo dalje', rekla je.

Na pitanje znači li to da policija sumnja u mogućnost da je mladić skrivio smrt sumještanina Ostovića, ili pak da je imitiranjem tog tragičnog događaja htio skrenuti neku pažnju na sebe, Brozičević je odgovorila da se 'sve opcije razmatraju'.

'Koji je motiv mladića bio da sam sebi stavi bombu i lažno prijavi događaj, to mi još ne znamo. Oba se slučaja istražuju, povezuju se i tipovi obje ručne bombe i druge okolnosti', kazala je policijska glasnogovornica.