BALKANSKI KRVNIK

Mladić: 'Ko je ubijao, nek odgovara, ja nisam'

Ratko Mladić i njegovi zločini (16)

Ratko Mladić i njegovi zločini (16)

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

General Ratko Mladić rekao je tijekom saslušanja pred istražiteljima da nije ubijao, a da svi oni koji su to činili trebaju odgovarati, kazao je srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević

Mladić se slaže sa mnom da svi koji su se ogriješili o zakon i ubijali trebaju odgovarati', rekao je Vukčević i dodao da Mladić jedino u Haagu može dokazati da nije kriv.

Iako se nije direktno susreo s balkanskim krvnikom, jer je u to vrijeme bio na Brijunima, njegov je zaključak da Mladić nije u tako lošem stanju te da je bio dosta pričljiv, pa je na osnovu toga zaključio da je dugo bio u izolaciji, bez ikakve komunikacije.

'Najvažnije je da je psihički i mentalno potpuno zdrav i svjestan. Nisam se s njim direktno sreo, ali sam ga vidio i pažljivo promatrao', istaknuo je Vukčević i poručio da će biti rasvijetljeno tko su pomagači bilo kojem haškom optuženiku.

Prema njegovim riječima, Srbija je ovim uhićenjem izvršila svoju međunarodnu obavezu, a sada na red dolazi da pomogne Mladiću, jer je on njen državljanin.

Vukčević je rekao da je Srbija imala pomoć i suradnju stranih službi, ali da one nisu sudjelovale u uhićenju i da je za tu akciju znao mali broj ljudi.

Također je negirao nagađanja hrvatskih medija da se prisluškivanjem njegovih telefonskih razgovora došlo do informacija o hapšenju generala Mladića.

'Nije točno. To je njihova proizvoljna tvrdnja i nije bilo šanse da su mogli saznati prisluškivanjem', rekao je Vukčević za B92

Srpski tužitelj napomenuo je da je na sastanku tužitelja na Brijunima glavnom haškom tužitelju Sergeu Bramerzu, koji je sjedio pored njega, rekao 'stvar je završena', a da mu je haški kolega ispod stola stisnuo ruku i čestitao.

Više o slučaju Ratka Mladića čitajte ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi