NEISPRAVNE INSTALACIJE

Mladić i djevojka ozlijeđeni u eksploziji jedrilice kod Šibenika

10.08.2012 u 20:51

Bionic
Reading

Dvoje putnika ozlijeđeno je u eksploziji na jedrilici splitskih oznaka na benzinskoj postaji u Dubokoj kraj Šibenika. Ozlijeđeni mladić i djevojka, koje je eksplozija doslovce odbacila s jedrilice, prebačeni su u Opću bolnicu Šibenik. Do eksplozije benzinskih para u unutrašnjosti desetmetarske jedrilice došlo je zbog neispravnih instalacija

U šibenskoj policiji potvrdili su nam da je dvoje ozlijeđeno uslijed požara na jedrilici Mandalini.

'Mi ne znamo da je tamo bila eksplozija, a očevid neće tijekom današnjeg dana ni započeti', rekli su nam u šibenskom OKC-u odbijajući govoriti o bilo kakvim okolnostima ove nesreće i tek potvrđujući da je dvoje ljudi ozlijeđeno.

'Kad su utočili, platili i odvezali se, probali su pokrenuti motor, ali nije išlo. Rekao je da treba nešto pogledati na motoru. Pomogao sam mu ponovno vezati konope. Čim je ušao u unutrašnjost broda, začula se eksplozija i plamen je suknuo pet metara u vis. Djevojku je eksplozija odbacila na krmu i ozlijedila je. Katapultiralo ju je. Oboje su bili opečeni. Mladić je skočio u more, a nju smo izvadili van i polijevali vodom. Hitna pomoć i policija došli su veoma brzo i napravili dobar posao. Do njihova dolaska ispraznio sam osam aparata za gašenje', ispričao je za 24sata šokirani voditelj benzinske postaje Ive Vukšić.