GRAĐANI, OPREZ!

Mlađi muškarac skuplja donacije glumeći svećenika

27.11.2012 u 17:10

Bionic
Reading

Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije izvijestio je danas kako je obaviješten da se u Osijeku pojavila mlađa muška osoba koja se lažno predstavlja kao redovnik ili svećenik u Ordinarijatu te s lažnom svećeničkom iskaznicom traži donacije za humanitarnu udrugu koja odnedavno djeluje na osječkom području.

U obavijesti za javnost Tiskovni ured izvješćuje vjernike svih župa na osječkom području da Nadbiskupski ordinarijat u Đakovu ni Vikarijat u Osijeku ne šalju nikoga da prikuplja novac za bilo koje vjerničko društvo i humanitarnu udrugu ni za bilo kakve dobrotvorne svrhe.

Napominje kako se sav novac za 'inicijative vezane uz Katoličku crkvu i Đakovačko-osječku nadbiskupiju prikuplja preko župa ili Caritasa te nadbiskupije u suradnji s odgovornim svećenicima'. Tiskovni ured ističe kako 'nijedna od navedenih katoličkih institucija ili udruga nikoga ne šalje da ide od vrata do vrata prikupljati novac'.

S obzirom na to da se spomenuta osoba lažno predstavlja, opravdana je i sumnja u korištenje prikupljenog novca za humanitarne svrhe. Ako želite pomoći potrebitima, konzultirajte se sa župnicima te provjerite gdje će završiti vaš novac, poručuje se u priopćenju Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije.