RASPRODAJA DOBARA

Mladi Jastreb prijeti narodnom frontom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.08.2012 18:52
  • Objavljeno 08.08.2012 u 18:52
Branko Borković

Branko Borković

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Upozoravamo aktualnu vlast da nema pravo prodavati ono što nam je tvorac kao slobodnim građanima ostavio, jer nas u protivnom tjeraju da organiziramo narodnu frontu radi očuvanja narodnih interesa i hrvatske države koju smo krvavo platili', izjavio je Branko Borković, poznatiji kao Mladi Jastreb, na obilježavanju godišnjice smrti Stjepana Radića u organizaciji Autohtone - Hrvatske seljačke stranke (A-HSS)

A-HSS organizirao je obilježavanje 84. godišnjice smrti kod spomenika Stjepana Radića u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba. Stranka je podsjetila da je Radićev sprovod, 'na kojem je svog vođu oplakao čitav hrvatski narod', bio organiziran upravo sa Zrinjevca.

Čelnici stranke obljetnicu su obogatili dokumentima koji, kako kažu, 'potvrđuju veličinu čovjeka koji nam i danas nudi rješenja za izlazak iz začaranog kruga krize u kojoj se nalazimo'.

Branko Borković - Mladi Jastreb rekao je da je Radić bio prva žrtva dragovoljaca u eri stvaranja moderne hrvatske države, čovjek koji je 'svoj život posvetio Hrvatskoj, pokrenuo narodni pokret za stvaranje moderne hrvatske države, ali pored stvaranja pokreta on je stvarao i gospodarske subjekte, organizirao narod i obogaćivao ga'.

'Vidimo da u ovih 20 godina, umjesto narodne vladavine i bogatstva naroda, mi imamo otuđivanje narodnog bogatstva. Nažalost, još uvijek imamo rasprodaju onoga što su Radić i generacije u to vrijeme stvorili. Ono na što moramo upozoriti, i na što je on upozoravao, jest da smo svi rođeni slobodni, da nitko ne može otuđiti ono što nam je tvorac kao slobodnim ljudima dao i na taj način upozoravamo i aktualnu vlast, kako onu bivšu koja je sišla tako i ovu novu koja je došla, da nemaju pravo prodavati ono što nam je tvorac kao slobodnim građanima ostavio jer nas u protivnom tjeraju da organiziramo narodnu frontu radi očuvanja narodnih interesa i hrvatske države koju smo krvavo platili', rekao je Borković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi