STRANAČKI IZBORI

Mladen Novak novi predsjednik međimurskog SDP-a

21.10.2013 u 13:07

Bionic
Reading

Međimurski SDP-ovci danas su za novog predsjednika svoje županijske organizacije izabrali Mladena Novaka, predsjednika Skupštine Međimurske županije i SDP-ove općinske organizacije u Nedelišću

Novak je na unutarstranačkim izborima pobijedio čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača koji mu je bio jedini protukandidat. Novak je osvojio 462 glasa ili 63,9 posto, a Kovač 261 glas ili 36,1 posto. Na izbore je izašlo 63 posto članova međimurskog SDP-a.

Proglasivši pobjedu, Novak je poručio kako su izbori u Međimurju pokazali da je SDP demokratska stranka, jer se jedino u toj stranci glasuje po načelu 'jedan čovjek jedan glas'.

Ustvrdio je kako će SDP, nakon što pokaže snagu u Međimurju, moći biti i jači prema stranačkoj središnjici na zagrebačkom Iblerovom trgu te 'imati mjesto koje zaslužuje'.

Odbacio je informacije o postojanju dvije frakcije u međimurskom SDP-u, istaknuvši kako u SDP-u djeluju ljudi koji imaju drugi način razmišljanja. Kao zadatak pred sebe i svoj četverogodišnji mandat na čelu te stranačke županijske organizacije Novak je postavio da tim članovima s drugačijim razmišljanjem približi svoja razmišljanja i stavove.

Najavio je i kako će u županijskom timu biti i mjesta za Kovača, s kojim je bez obzira na izbore zadržao prijateljski odnos, istaknuvši da 'bez čakovečke organizacije nema jakog SDP-a u Međimurju'.

Neslužbeno, Novak pripada struji unutar međimurskog SDP-a koja prošle godine nije podržala tadašnjeg predsjednika te organizacije i tadašnjeg župana Ivana Perhoča koji se ponovno kandidirao za mandat župana. Navodno je zbog toga u prosincu prošle godine SDP-ova Središnjica raspustila međimursku županijsku organizaciju i postavila Perhoča za povjerenika i kandidata za župana. Perhoč je na lokalnim izborima izgubio u drugom krugu u utrci za župana od HNS-ovog Matije Posavca