I ŽIDOVSKOJ ZAJEDNICI

Mitropolit Porfirije čestitao Božić svim rimokatoličkim vjernicima

24.12.2016 u 22:53

Bionic
Reading

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije uputio je božićnu čestitku svim vjernicima Rimokatoličke crkve, priopćeno je u subotu iz ureda SPC-a Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

Pripremajući se i ove godine pred jaslicama Božjega Sina proslaviti veliku i nadrazumsku Tajnu rođenja Boga Živoga, Gospodina našega Isusa Krista, i da mu se poklonimo kao nekada mudraci s Istoka i pastiri iz Betlehema, upućujemo svim vjernicima Rimokatoličke Crkve i svima koji ovaj čudesni Blagdan slave po Gregorijanskom kalendaru, bratske čestitke i najsrdačnije želje uz najradosniji božićni pozdrav: Mir Božji – Krist se rodi !

Moleći se Kristu Božjem Sinu da vam nastupajuća 2017. godina bude blagoslovljena i u svemu uspješna, izražavamo svoju bratsku ljubav i zahvalnost Gospodinu i Životvorcu svih i svega, za mnoga dobra koja nam je darovao, navodi mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije u božićnoj čestitci vjernicima Rimokatoličke Crkve.


Mitropolit Porfirije uputio čestitku članovima židovske zajednice u Hrvatskoj u povodu blagdana Hanuke

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije uputio je u povodu židovskog blagdana Hanuke čestitku svim članovima židovske zajednice u Republici Hrvatskoj, priopćeno je u subotu iz ureda SPC-a Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

U povodu velikog blagdana Hanuke, blagdana koji u židovskoj tradiciji obilježava pobjedu nad neprijateljskim jarmom i novo posvećenje Hrama i, ujedno, predstavlja simbol slobode i nade u bolji život, upućujem svim članovima židovske zajednice u Republici Hrvatskoj svoje najiskrenije čestitke sa željom da ga, kao i svi Židovi u cijelome svijetu, provedu u miru, blagostanju i radosti u krugu svojih najmilijih.

Neka ovaj veliki židovski blagdan oslobodi i probudi u svim ljudima dobre volje onu neophodnu energiju međusobnog razumijevanja, tolerancije i povjerenja, radi blagostanja, mira i budućnosti svih naroda i građana Republike Hrvatske, navodi mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije u čestitci članovima židovske zajednice u Republici Hrvatskoj u povodu blagdana Hanuke.