GOOGLE EARTH

Misteriozno zdanje u Kini zbunjuje Amerikance

14.01.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Allen Thomson, bivši analitičar CIA-e, na Google Earthu otkrio je golemu strukturu u pustinji blizu grada Kashgara na jugozapadu Kine. Thomson je radio za CIA-u od 1972. do 1985., a do 1996. bio je savjetnik Nacionalnog obavještajnog vijeća. Sada je izgradio svojevrsnu novu karijeru pronalazeći čudne stvari na satelitskim prikazima Zemlje

Unatoč Thomsonovu dugogodišnjem iskustvu u analizi satelitskih prikaza, ovo nije prva tajna građevina koju je pronašao u Kini; otkrio je i bunkere u Iranu. Bivši analitičar nema pojma što bi njegovo posljednje otkriće moglo biti.

Noah Shachtman iz američkog magazina Wired također se prihvatio odgonetavanja misterija te traži od čitatelja da mu se jave ako znaju namjenu ogromne građevine. Najuvjerljivija dosadašnja teorija govori o nekoj vrsti lokacije na kojoj se izvode rijetki rudarski projekti.

Stefan Geens, bloger Google Eartha s određenim iskustvom u tom području, tvrdi da nije u pitanju ništa osobito uzbudljivo. Definitivno nema neke velike urote, već je u pitanju samo uobičajen tip velike i naglo iznikle kineske građevinske konstrukcije.

Više satelitskih slika misterioznog zdanja može se vidjeti ovdje.