UKUPNO PRIMIO 2,5 MILIJUNA EURA

Mišo: HDZ mi još duguje novac!

26.04.2012 u 10:33

Bionic
Reading

Mate Mišo Kovak kaže kako mu je HDZ još dužan novac za nastupe u nekoliko kampanja nakon što je u svom iskazu na suđenju za Fimi mediju bivši rizničar Mladen Barišić rekao je kako su Miši iz crnog fonda stranke isplatili 80.000 eura. Kovač pak tvrdi kako sav taj novac nikada nije dobio te se time ne isključuje mogućnost da su crni fond potkradali kuriri koji su novac nosili

'Znate vi koliko sam ja dobio novca od njih u ovih 20 godina za sve nastupe? Milijune, barem 2,5 milijuna eura!'

'Ne znam kako su oni prikupljali novac, time neka se bave USKOK i Državno odvjetništvo. Ja znam samo da su mi ostali dužni', oštar je bio u srijedu Mate Mišo Kovač. Njega su Sanader i HDZ angažirali za nastupe u nekoliko kampanja od 2003. do 2009. godine, pišu 24sata

'Ne želim govoriti o iznosu koji mi duguju. Dobio sam nešto, ali ne sve. Jedan dio su mi rekli poslati, ali nisu mi nikad poslali', kazao je Mišo, koji, prema svjedočenjima, nije jedini pjevač koji je dobio kuvertu.

Da je novac iz crnog fonda nestajao u transferu potvrdila je i na suđenju bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević kazavši kako je jedan dužnosnik u torbi trebao donijeti miliju eura no kada je novac prebrojen, dio je nedostajao.

'Nikada me nije nitko zvao iz DORH-a ni za što. Ja sam svoje odradila…', rekla je za Slobodnu Dalmaciju Ivana Banfić. Lana Jurčević je pak kazala kako ona ne dogovara gaže već da to radi njezin menadžer te je uvjerena kako je sve bilo regularno. Nina Badrić je pak bila oštrija. 'Gadi mi se ovo pljuvanje svih nas. Bacanje prašine u oči. Neka mi netko kaže tko je u Hrvatskoj od glazbenika zaradio milijune? Kada treba prozvati nekoga, udri po glazbenicima, ali ja ne poznajem nikoga tko je zaradio silne pare u ovom poslu', napisala je na Twitteru.

Kuverte je svojim kolegama s estrade nosio Dražen Žanko koji je ustvrdio kako je njegova uloga bila umjetnička, za HDZ je pisao pjesme i kreirao program te kako nije dogovarao gaže, već samo nosio koverte.