DEMANTI TONČA PEOVIĆA

'Mišković je bio samo jedan od korisnika'

09.12.2010 u 12:28

Bionic
Reading

Tportal.hr prenio je jučer tekst Business.hr pod naslovom 'Plaća ga država, a radi za srpskog tajkuna', zbog kojeg je Tonči Peović,glavni direktor Zračne luke Zagreb zatražio da se objavi demanti kojeg prenosimo u cijelosti

Tvrtka Star Let osnovana je u Republici Sloveniji 2007. godine, sukladno propisima Europske Unije (JAR), prema kojima većinski vlasnik mora biti pravna/fizička osoba s nastanom u državi članici Europske Unije. Jedan od suosnivača, inače moj obiteljski prijatelj, me zamolio, te sam kao konzultant svojim znanjem i stručnošću pomogao u inicijativi.

Imenovan sam na mjesto direktora tvrtke, što je bilo imenovanje formalne naravi, obzirom da sam ovaj posao obnašao u svoje slobodno vrijeme, te se on ni na koji način nije kosio sa mojom osnovnom profesijom.

Tvrtka Star Let prestala je prometovati 2008. godine i od tada nije stvoren niti jedan trošak, niti osobni, niti na teret poduzeća u kojem sam prije radio – Zračne luke Dubrovnik, kao ni na teret Zračne luke Zagreb, na čijem sam danas čelu.

Među velikim brojem poslovnih ljudi, od Latvije do Francuske i Bliskog Istoka, jedan od korisnika bio je spomenuti gosp. Mišković.

U godinama 2007. i 2008., dok je tvrtka operirala, kao konzultant koristio sam telefonski broj u slovenskoj telefonskoj mreži, a od 2008., od prestanka prometovanja tvrtke Star Let do danas, nisam obavljao nikakve poslove niti imao kontakte u svezi poslovanja spomenute tvrtke.

Na kraju ističem da sam ponosan što sam kao stručnjak bio pozvan pružiti pomoć u osnivanju i vođenju tvrtke za prijevoz u javnom zračnom prometu, sukladno EU standardima. Obzirom na moje obiteljske i prijateljske odnose sa suosnivačem za isto nisam tražio nikakvu naknadu.