diplomatski rat

Miro Kovač: Hrvatska diplomacija neće imati nikakve štete zbog ovog poteza Rusije

30.03.2018 u 20:27

Bionic
Reading

Bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač (HDZ) komentirao je odluku Rusije o uskraćivanju gostoprimstva jednom hrvatskom diplomatu, bivšem djelatniku hrvatskog Veleposlanstva u Moskvi, kazavši da je za nas ključno da taj potez neće imati posljedice na rad hrvatskog veleposlanstva u Moskvi

Kovač smatra da Rusija ovim potezom poručuje da s Hrvatskom želi biti u dobrim odnosima. "Ova mjera ne zaoštrava, nego umiruje odnose", izjavio je Kovač za N1.

'Potez Rusije pokazuje da ovo što je Hrvatska napravila ne doživljava kao neprijateljski čin, nego kao čin solidarnosti', vjeruje Kovač koji je dodao i da su mu Rusi prije nekoliko mjeseci kazali da prihvaćaju da je Hrvatska članica EU i NATO-a i da s takvom Hrvatskom žele graditi odnose.

Naglasio je da ovo za Hrvatsku nije dramatično i ne dovodi do eskalacije i da hrvatska diplomacija neće imati nikakve štete zbog ovog poteza Rusije.

Rusija uskratila gostoprimstvo hrvatskoj diplomatkinji

Kovač je na pitanje kolika je mogućnost da se ruski predsjednik Vladimir Putin odazove pozivu u Hrvatsku, koji mu je prije tjedan dana ponovila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kazao da je "uvjeren da se taj posjet može realizirati, ali će ovisiti o odnosima na relaciji 'politički zapad' - Rusija".

  • +4
Miro Kovač predao je ministarstvo vanjskih poslova novom ministru Davoru Ivi Stieru Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX