TOTALNI RAT

Mirna i Geneza prijavile Linića Uskoku

27.02.2014 u 15:43

Bionic
Reading

Nakon što je u Genezu poslana porezna inspekcija, a policija u Mirnu, uprave dvaju tvrtki prijavile su ministra Linića Uskoku jer smatraju da zlorabi položaj i instrumentalizira državni aparat

Nakon što je FINA prije dva dana donijela rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe, što jasno vodi k stečaju, u slučaju Mirne Rovinj, rovinjsku tvornicu jučer je posjetila i Policija - odjel gospodarskog kriminala te su u tijeku predistražne radnje nad Mirnom, izvijestili su iz te tvrtke.

'U upravi tvrtke pozdravljaju to s dobrodošlicom jer je to prilika da se pojasne očito potrebni momenti i prostori špekulacija koji se nastavljaju i dalje.

Ostvareni rezultati i dizanje Mirne iz pepela odgovornima u Ministarstvu očito ne govore dovoljno o jasnim ciljevima i namjerama uprave Mirne i Geneze. Naš jedini cilj je očuvanje proizvodnje i radnih mjesta. Nakon 20 godina sustavnog uništavanja Mirne, upravo u vrijeme rekordnih rezultata u prodaji, uvođenja druge smjene i zapošljavanja 70 novih djelatnika, u vrijeme kada treba učiniti dodatan napor i sačuvati proizvodnju i djelatnost te naći način kako to učiniti, unatoč Rješenju, na vrata Mirne dirigirano se šalje policija, a bočni udarci dodatno pokušavaju isforsirati stečaj i propast Mirne.

Upravo zato, a s jasnim ciljem da se učini sve potrebno, Valentina Ljubešić, predsjednica uprave Geneze, tvrtke za krizni management, danas je prijavila USKOK-u ministra Linića, HPB i Podravku zbog udruživanja u svrhu počinjena kaznenog djela, odnosno svega gore navedenog, s jasnim ciljem guranja Mirne u stečaj, a zaposlenika na ulicu.

Sve navedeno prijavljeno je i antikorupcijskom vijeću. Isto tako, ministar je prijavljen za zloporabu položaja i ovlasti zbog instrumentalizacije represivnog aparata u svrhu ušutkavanja onih koji se usude reći istinu. Jer podsjetimo i dodajmo cijeloj priči i sljedeće činjenice - Porezna inspekcija u Genezi se pojavila samo dan nakon nastupa Valentine Ljubešić na Hrvatskoj televiziji, gdje se usudila argumentima reći istinu, dok je policija najavila svoj dolazak u Mirnu na sam dan obustave predstečajnog postupka. Sve to zasigurno ne može biti slučajnost', stoji u zajedničkom priopćenju Mirne i Geneze.