odbjegli sdp-ovac

Mirando Mrsić ide na izbore s nevjerojatnim sloganom

04.06.2020 u 13:29

Bionic
Reading

Predsjednik stranke Demokrati i nekadašnji SDP-ov ministar rada Mirando Mrsić u četvrtak je lansirao slogan za parlamentarne izbore, kojim bez okolišanja udara po bivšem stranačkom šefu

'Biraj odgovorno' i 'Bero nije rješenje' - slogani su koje je Mirando Mrsić predstavio na Facebooku. U međuvremenu Mrsić maknuo slogan 'Bero nije rješenje' sa svoje Facebook stranice, ali se i dalje može vidjeti na Facebook stranici stranke Demokrati.

Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije plakata na kojima je Mrsić udario po Bernardiću, a koje je postavio po Hrvatskoj. Mrsić na izbore izlazi s Hrvatskim laburistima i Damirom Kajinom.

U razgovoru za N1, Mrsić je kazao da građani ne vjeruju Bernardiću, pogotovo u to da se može nositi s predstojećom ekonomskom krizom koja dolazi na jesen.

'Ako osvoji dovoljan broj glasova, jasno je da će Bernardić biti premijer. Međutim ako ne osvoji dovoljan broj glasova i bude u prilici formirati koaliciju s drugim strankama, onda ćemo razgovarati o tome tko može biti premijer', kaže Mrsić.

Na pitanje znači li to da su Demokrati otvoreni za koaliciju s Restartom, ali pod uvjetom da Bernardić ne bude premijer, Mrsić odgovara: 'To je nešto što je logično iz onoga što građani poručuju, jer ga oni ne vide kao premijera.'

'Tim oko Bernardića postavljen je tako da pokaže da on može biti premijer ako ima osobe oko sebe koje su dokazane u političkoj bitki', kaže. 'Njegovi prioriteti su reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i javne uprave, smanjenje broja općina i gradova, što će omogućiti da Hrvatska bude jeftinija država', zaključuje.