BIVŠI EPH-ovi KADROVI

Miran Pavić pokrenuo novi news portal Telegram

07.04.2015 u 17:15

Bionic
Reading

Telegram.hr je novi domaći news portal pokrenut pod okriljem Adriatic medije, u čijem je vlasništvu i Net.hr. Iza projekta Telegrama, koji bi u budućnosti trebao izaći i u papirnatom obliku, stoji dio ekipe koja je dug niz godina radila u različitim izdanjima Europapress holdinga

Direktor sadržaja je Miran Pavić, glavni urednik je Igor Alborghetti, a u uređivačkoj ekipi nalaze se između ostalih: Vuk Radić, Jelena Valentić, Vanja Došen i Vjekoslav SkledarNa Telegramu, prema Pavićevim riječima, radi između četrdeset i pedeset ljudi, od kojih dio čine i vanjski suradnici.

'Cilj nam je u prvih sto dana stići do sto tisuća unique korisnika. To bi nas zadovoljilo za početak. Radit ćemo svoje originalne priče, reportaže i dokumentarne serijale. Još ne mogu govoriti o naslovima, ali ne dvojim da će biti interesa za njih. Korisnicima ćemo nuditi kvalitetan sadržaj, u potpunosti produciran za nove mobilne platforme i društvene mreže', kazao nam je Pavić.

Kaže da su se odlučili za ime portala jer im se svidjelo, a preuzeli su ga od kulturnog časopisa koji je izlazio u Jugoslaviji u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća.

'Čak smo se odlučili i za sličan logotip', pojasnio je Pavić.

Upitan kada možemo očekivati papirnati Telegram te hoće li riječ biti o tjedniku, dvotjedniku ili nekom drugom periodičnom izdanju, Pavić je istaknuo kako im je u ovom trenutku fokus na portalu.

'Papirnato izdanje je nešto na čemu radimo, a kako još nije sve precizirano, o tome ne mogu govoriti. Zasad nam je portal u fokusu i on nam je prioritet', zaključio je Pavić.