TREBA POTVRDITI SABOR

MIP odobrio Josipi Rimac aktiviranje zastupničkog mandata

17.09.2015 u 12:14

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo potvrdilo je da HDZ-ova Josipa Rimac može aktivirati zastupnički mandat, i to kao zamjena za HDZ-ovog Antu Jerolimova koji se odlučio povući iz politike. Ovu odluku MIP-a još treba potvrditi Sabor na plenarnoj sjednici

Jerolimovu će mandat formalno prestati, a Josipi Rimac početi na dan kada Hrvatski sabor odluči o tome, moguće već u petak, 18. rujna, rekla je predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

Podsjetimo, Jerolimov je u Sabor ušao u rujnu 2013. kao zamjena Božidaru Kalmeti, međutim krajem kolovoza podnio je ostavku na zastupničku dužnost.

HDZ i HGS predložili su da ga u Saboru zamijeni bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Sabor je, podsjetimo, u travnju Jerolimovu skinuo zastupnički imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

On je nakon toga podnio ostavku na zastupničku dužnost i rekao da se povlači iz politike, a HDZ je tumačio da je njegova ostavka na zastupničku dužnost osobni čin te da je HDZ 'apsolutno na politici nulte tolerancije prema korupciji i bilo kakvoj zloporabi vlasti'.

Rimac je pak 9. rujna podnijela ostavku na funkciju gradonačelnice Knina kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.