REZANJE PLAĆA

Ministrica uprave radnicima ne bi plaćala pauzu na radu

08.04.2016 u 08:01

Bionic
Reading

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović gostovala je u Presingu N1 televizije gdje je govorila o reformi javne uprave, ali i istaknula kako radnicima ne bi trebali imati plaćenu pauzu.

Na pitanje treba li osmosatno radno vrijeme uključivati i plaćenu pauzu, odgovorila je da ne bi, iako je to sada tako. 'Međutim Hrvatska treba uskladiti svoje propise s EU, pa i u tom području', pojasnila je.

Potvrdila je da planira uvesti ocjenjivanje službenika od strane korisnika. Također je potvrdila da se radi sveobuhvatna analiza u cilju smanjenja broja županija.

Ministarstvo uprave nastavlja raditi na digitalizaciji Hrvatske, a jedan od ciljeva je i mogućnost otvaranja tvrtke online. 'Cilj je smanjiti kolanje dokumenata, i veliki i nepotrebni odlasci u silni broj javnih tijela kako bi se otvorila tvrtka. U okviru portala E-građani puno se toga može napraviti na jednom mjestu. Cilj je napraviti i tvrtku na jednom mjestu, u kući, u dobrom okruženju, bez trošenja novca i energije', istaknula je ministrica Dubravka Jurlina Alibegović u razgovoru za N1 TV