ne gubi vrijeme

Ministrica demografije otkrila boji li se afera: 'Ja sam dosadna, godilo bi egu da mi izmisle ljubavnika'

08.08.2019 u 20:27

Bionic
Reading

Tri tjedna nakon što je sjela u vruću ministarsku fotelju demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, nova ministrica Vesna Bedeković otrkila kako je 'uspjela pohvatati konce' te što planira u svojem jednogodišnjem mandatu napraviti, od povećanja roditeljskih naknada do zaštite svih centara za socijalnu skrb

'Moj mandat će trajati godinu dana, a vrijeme je relativan pojam...', rekla je za RTL Danas nova ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Vesna Bedeković koja je u vruću ministarsku fotelju sjela prije tri tjedna. Kaže kako je 'uspjela pohvatati konce', ali se još uvijek upoznaje sa svime.

'Naravno da još jednom izražavam žaljenje i sućut, ali najvažnije je da je dijete koje je preživjelo tragediju smješteno u adekvatnu ustanovu ima njegu, a sve daljnje procedure su na centru za socijalnu skrb', osvrnula se još jednom na slučaj Kajzerica.

Dodala je kako se u sve centre i podružnice centara za socijalnu skrb, nakon tragičnog događaja u Đakovu, postavljaju detektori metala za što su osigurana sredstva u proračunu, a rok za nabavku je 30. rujna.

U suradnji s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem radi se, kako je najavila, da radnici centara dobiju bolju zaštitu kao i dodatnu edukaciju.

  • +11
Vesna Bedeković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Negdje do kraja godine ćemo postići status službene osobe za sve socijalne radnike i osobe u sustavu', rekla je te dodala kako je u planu od sljedeće godine povećati broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljsku naknadu za drugih šest mjeseci s 3900 na maksimalni iznos do 5600 kuna.

Na godišnji će dva dana oko Velike Gospe, a u šali je za sebe rekla kako je 'jedna jako dosadna osoba': 'Ako mi žele izmisliti skandale, godilo bi egu da mi izmisle ljubavnika'.