digitalizacija

Ministarstvo uprave pustilo u rad tri nove e-usluge u sustavu e-Građani

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 17.01.2020 15:49
  • Objavljeno 17.01.2020 u 15:49
Ministar uprave Ivan Malenica

Ministar uprave Ivan Malenica

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministarstvo uprave izvijestilo je u petak kako je sustav e-Građani, koji trenutno broji 817.575 korisnika, od početka ove godine bogatiji je za još tri e-usluge - "Predaja zahtjeva hrvatskih branitelja i članova obitelji", "e-Nautika" i "Moj račun-Gradska plinara Zagreb-Opskrba"

Ministarstvo hrvatskih branitelja razvilo je e-uslugu "Predaja zahtjeva hrvatskih branitelja i članova obitelji" koja omogućava fizičkim korisnicima predaju sljedećih zahtjeva: zahtjev za kupnju stana u vlasništvu RH, zahtjev za kupnju stana u vlasništvu RH bez popusta za status, zahtjev za ostvarivanje prava na prilagodbu prilaza do zgrade, stana i prilagodbu stana, zahtjev za komunalno opremanje/komunalni doprinos i zahtjev za izračun cijene stanova u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.

Putem usluge "e-Nautika"  Ministarstva mora, prometa i infrastrukture omogućena je online prijava dolaska stranog plovila ili hrvatskog čamca u hrvatske teritorijalne vode, radi plaćanja i preuzimanja elektroničke potvrde o uplati naknade za sigurnost plovidbe.

Usluga Gradske plinare Zagreb – Opskrba d.o.o. "Moj račun – Gradska plinara Zagreb-Opskrba" omogućava korisnicima nositeljima obveze javne usluge opskrbe plinom uvid u svoje trenutno stanje uplata i zaduženja te stanja plinomjera.

Korisnici mogu preuzeti svoje račune za plin u pdf formatu za tri godine unatrag, dojaviti trenutno stanje plinomjera i izabrati način dostave svojih računa. Također, pomoću kalkulatora troškova omogućeno je izračunati informativni iznos potrošnje plina, kao i uputiti upit prema službi za korisnike te predati zahtjev za mjesečni obračun potrošnje plina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!