prijeti prosvjed

Ministarstvo prometa demantiralo sastanak s bajkerima

28.08.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture u srijedu je demantiralo da se u Ministarstvu održava "hitan sastanak na temu sigurnosti motociklista", zbog prijetnje udruge Karavana za život - bikeri na cesti da će ovoga vikenda organizirati prosvjed na hrvatskim cestama.

Iz Ministarstva su Hinu izvijestili da danas nije zakazan sastanak ministra Olega Butkovića s predstavnicima udruge Karavana za život - bikeri na cesti, no nisu potvrdili neslužbene navode iz bikerske udruge da je održan sastanak zatvorenog tipa na temu sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

Motociklisti traže specijalne zaštitne ograde na autocestama, donošenje novoga znaka "Zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja za znakove na kolniku koje su otporne na proklizavanje te smanjenje cestarina za motocikle za 50 posto.

U protivnom, zaprijetio je predsjednik udruge bikera Mladen Vitković, ovoga će vikenda udruga organizirati prosvjed kojim će usporiti promet na naplatnim postajama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama, a u tome bi navodno trebalo sudjelovati oko 4000 motociklista.