DOBRA VIJEST ZA STUDENTE

Ministarstvo mora plaćat će gorivo Kraljici mora

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 22.03.2011 17:18
  • Objavljeno 22.03.2011 u 15:31
brod - kraljica mora

brod - kraljica mora

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

Dobra vijest za studente pomorskih fakulteta stiže iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je odlučilo preuzeti plaćanje troškova goriva za školski brod Kraljica mora, za što je odmah zatražilo suglasnost Vlade RH

Pomorski fakulteti, koji nisu bili u mogućnosti osigurati novac za korištenje školskog broda, tako će plaćati jedino hranarinu na brodu.

Kraljica mora će da kraja travnja biti u brodogradilištu Montmontaža-Greben u Veloj Luci, kamo je otplovila na godišnji pregled prije isteka garantnog roka, a odmah potom slijedi plovidba sa studentima, najesen i s učenicima srednjih pomorskih škola, za što su pak sredstva osigurale županije, kao osnivači srednjih pomorskih škola.

Ministarstvo mora je, inače, sukladno zaključku Vlade, osiguralo sredstva za financiranje izgradnje ovog broda od oko 37 milijuna kuna te za održavanje i opremanje broda stalnom posadom. U ovoj je godini osigurano 2,8 milijuna kuna, čime se u cijelosti pokrivaju troškovi redovnog i izvanrednog održavanja broda, osiguranje broda i troškove ukrcane posade, pri čemu je brod oslobođen lučkih pristojbi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi