NACIONAL IMA DOKAZE

Ministar Vukelić dao milijune agenciji Massol

Branko Vukelić

Branko Vukelić

Izvor: tportal.hr / Autor: Saša Ćetković

Za poslovne odnose MORH-a i agencije Massol zainteresirala su se pravosudna tijela te bi upravo MORH-ovi milijuni dani Massolu mogli biti razlog konačnog odlaska ministra Branka Vukelića iz Vlade, piše Nacional, koji ima uvid i u dokumente što dokazuju nečasne radnje

Prema pisanju Nacionala, Branko Vukelić bi se mogao naći i pod istragom USKOK-a zbog ugovora koji je sklopio s marketinškom agencijom Massol o produkciji i emitiranju reklamne kampanje Kadet 2009.

Hrvatska pravosudna tijela nedavno su počela istraživati poslovanje još nekoliko marketinških agencija i agencija za odnose s javnošću, koje su proteklih godina dobivale značajne poslove s državom, a u sklopu toga pod istragom su se našli i poslovni aranžmani koje je MORH sklapao s Massolom.

Nacional ima uvid u posljednji u nizu izdašnih ugovora koje su MORH i Massol sklopili zadnjih godina, a koji se odnosi na produkciju i emitiranje medijske kampanje Kadet 2009, kojom su se mladići i djevojke pozivali da steknu visokoškolsko obrazovanje u sklopu programa Oružanih snaga.

Prema troškovniku u ugovoru, piše Nacional, što ga je u ime MORH-a 26. ožujka 2009. potpisao ravnatelj Uprave za materijalne resurse Darko Polanec, ukupna vrijednost posla iznosila je 3.685.000 kuna. Tu svotu MORH se obvezao isplatiti Massolu, a u taj iznos uključena je i cijena kupnje reklamnog prostora u domaćim medijima.

Prema Nacionalovim neslužbenim izvorima, istražitelji smatraju posebno upitnom svotu isplaćenu za produkciju TV i radijskog spota, u trajanju od 45 i 60 sekundi, koju je Massol naplatio 560.000 kuna.

Naime, tu brojku stručni krugovi smatraju prevelikom, a radi se o drugom sličnom slučaju za koji je optužen Vukelić. Već prije nekoliko mjeseci u domaćim medijima iznesene su sumnje u previsoke troškove sličnog spota snimljenog 2008. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi