PRIMORAC I PAVIĆ - RUKA RUKU MIJE

Ministar u ostavci dopustio pokretanje sveučilišta EPH

06.07.2009 u 18:24

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i športa u ostavci Dragan Primorac danas je u Splitu predao dopusnicu za pokretanje medijskoga sveučilišta u tom gradu čiji je utemeljitelj Europapress holding (EPH) a na kojem će se, kako je najavljeno, sljedeće akademske godine upisati prvi naraštaj studenata

Na medijskome sveučilištu u Splitu bit će preddiplomski sveučilišni studiji novinarstva, medijskog dizajna, poslovanja i menadžmenta u medijima, te diplomski sveučilišni studij: odnosi s javnošću i poslovna ekonomija (smjerovi - turizam i međunarodna trgovina).

Primorac je dopusnicu predao suvlasniku i predsjedniku EPH Ninoslavu Paviću i izvršnom ravnatelju EPH Stipi Oreškoviću

Bivši novinar Jutarnjeg list Hrvoje Appelt pred saborskim Vijećem za suzbijanje korupcije otkrio je kako je bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac bip čest gost u zagrebačkoj zgradi Europa press holdinga. On je, prema Appeltu, s uredništvom Jutarnjeg lista dogovarao izvještavanje o aktivnostima Ministarstva, ali i o studentskoj blokadi.

Ministar u ostavci tom je prigodom rekao da će medijsko sveučilište u Splitu biti iznimno važno jer će pridonijeti razvitku konkurentnosti u stvaranju Hrvatske kao zemlje znanja i izvrsnosti.

"Za nas koji se u Hrvatskoj bavimo medijskom industrijom ovo je velik događaj jer smo bili osuđeni na one kadrove koji su dolazili s društvenih i privatnih fakulteta, a koji nisu razvijali neka posebna znanja i talente koji su nužni u suvremenome medijskom biznisu", rekao je Ninoslav Pavić

Istaknuo je da je EPH uspostavio suradnju s mnogim fakultetima i sveučilištima u Europi i Americi te da će se tim iskustvima koristiti i na medijskome sveučilištu u Splitu. Naglasio je kako je za razvoj medija nužna "ekonomska sloboda i priznavanje novinara".

Nakon svečanosti Dragan Primorac rekao je odgovarajući na novinarska pitanja kako nakon ministarske dužnosti namjerava nastaviti svoj "akademski angažman" te da će ostati "aktivni sudionik svih obrazovnih procesa, pri čemu će podupirati pozitivne pomake", ali, kako je dodao, i kritizirati "ako se stvari u hrvatskome obrazovnom sustavu ne budu razvijale u smjeru unapređenja konkurentnosti".