jačaju poljoprivredu

Ministar Tolušić zadovoljan Upravom Podravke

16.02.2018 u 20:51

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tomislav Tolušić izrazio je u petak, za boravka u Koprivnici, zadovoljstvo radom Uprave Podravke, koju vodi Marin Pucar, osobito stvaranjem uvjeta da proizvodi koprivničke kompanije sadrže što više voća i povrća s hrvatskih polja i voćnjaka

"Podravci pomažemo i mi. Tako smo prošle godine izdvojili 20-ak milijuna kuna za nabavku novih strojeva da bi se povećali proizvodni kapaciteti. To je dobro za lokalnu, ali i nacionalnu poljoprivredu," rekao je ministar Tolušić novinarima nakon večerašnjeg obilježavanja 28. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko - križevačkoj županiji koja je održana u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Govoreći o pomoći u poljoprivredi, Tolušić je naglasio da svih 28 država Europske unije svoju poljoprivredu potpomaže poticajima.

  • +8
Marin Pucar Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

"Moramo stvoriti čvršću i konkurentnu poljoprivredu. Zadnjih nekoliko godina nismo koristili europske fondove na pravi način i to sada mijenjamo. Hrvatskoj trebaju novi trajni nasadi, farme, staklenici, novi plastenici i preradbeni kapaciteti," kazao je Tolušić dodavši da je jučer objavljen natječaj za ratare i biljnu proizvodnju vrijedan 360 milijuna kuna.

Na samoj proslavi Koprivnici bio je i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, koji je rekao da će se u novi statut stranke uvesti princip biranja jedan član – jedan glas.

  • +45
Tomislav Tolušić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL