SPALILI LUTKE Gej PARA I NJIHOVA DJETETA

Ministar Horvat o skandalu u Imotskom: Ako ćemo to gledati kao šalu, onda nekako mogu razumjeti, drugačije apsolutno nikako

24.02.2020 u 10:50

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Darko Horvat prokomentirao je teme o kojima se u ponedjeljak ujutro najviše govori - situaciju s koronavirusom i slučaj paljenja lutke gej para s djetetom u naručju

"Retorika ostaje potpuno ista. Ja sam ponaosob i kao potpredsjednik HDZ-a izričito protiv svakog oblika nasilja i svega što prejudicira nasilje. S obzirom da smo u periodu poklada, maškara, sjetimo se spaljivanja lutke premijera Plenkovića i aktualnog predsjednika Milanovića. Ako ćemo to gledati kao šalu, u kontekstu dana u kojem se to dogodilo, onda nekako mogu razumjeti, drugačije apsolutno nikako. Svom nastojanju i sijanju mržnje treba stati na kraj, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske, koje god dobi bili ljudi, koje nacionalnosti, spola", rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat, javlja N1.

Koronavirus vidi kao veliku prijetnju turizmu, no nada se da će sve mjere koje je Hrvatska poduzela biti dovoljne za pozitivne učinke.

"To je velika prijetnja, ne samo turizmu, već sveukupnom stanju gospodarstva u EU. Danas u Jadransko more uplovljava brod koji nosi konstrukciju Pelješkog mosta. Napravili smo sve radnje predostrožnosti da se koronavirus ne dogodi u Hrvatskoj. Pokušavamo preventivno napraviti sve da, ako do koronavirusa u Hrvatskoj dođe, da smo spremni, da ga izoliramo... A počele su se redati i brojke onih koji su izliječeni pa i lijek polako dolazi na tržište", rekao je Horvat.