prijam u djelatnu službu

Banožić kadetima: 'Nikada ne zaboravite da ste sljednici hrvatskih branitelja i nemojte posustati pred izazovima'

04.11.2022 u 13:01

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić poručio je u petak, prilikom uručenja Rješenja o prijmu u djelatnu vojnu službu kadetima, kako će Vlada i dalje raditi na poboljšanju uvjeta života i rada vojnika, dočasnika i časnika te na razvoju sposobnosti Hrvatske vojske

Na svečanosti u Ministarstvu obrane resorni je ministar uručio rješenja o prijmu u djelatnu vojnu službu kadetima 15. i 16. naraštaja koji su na sveučilišnim studijskim programima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje diplomirali u jesenskom roku.

„Zahvaljujem vašim obiteljima na podršci koju vam pružaju. Drago mi je što ste danas u Ministarstvu obrane, vašoj krovnoj kući i ono što vam mogu poručiti je da će Vlada i dalje raditi na poboljšanju uvjeta života i rada vojnika, dočasnika i časnika kao i na razvoju sposobnosti Hrvatske vojske“, rekao je ministar Banožić, a priopćio MORH.

Poželio im je sjajan nastavak vojne karijere i rekao kako vjeruje da će časno služiti Hrvatskoj i njezinim Oružanim snagama. "Nikada ne zaboravite da ste sljednici hrvatskih branitelja i nemojte posustati pred izazovima. Vjerujem da ćete svojim znanjima i vještinama pridonijeti jačanju Hrvatske vojske“, poručio im je ministar.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj kadetima je pak poručio kako je vojni poziv – poziv izazova, ali i velikih mogućnosti „Hrvatska vojska treba mlade vojnike, imajte na umu kako ćete sutra biti vojni vođe i kako će od vas vaši vojnici tražiti savjete i pomoć. Iz tog razloga nikada se nemojte prestati obrazovati i usavršavati", naglasio je.

  • +9
Hrvatska vojska Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic / CROPIX