VOJVODINA

Miniran automobil zbog promjene lokalne vlasti

07.06.2009 u 17:51

Bionic
Reading

Ispod automobila predsjednika Privremene vlasti u Vrbasu, u Vojvodini, aktivirana je u noći na nedjelju eksplozivna naprava, koja je oštetila vozilo ali nije bilo ozlijeđenih, prenose u nedjelju vojvođanski mediji

SUBOTICA - 'Ne doživljavam ovo toliko kao napad na mene već na ono što radim jer sam, kao predsjednik Privremenog tijela uprave Općine Vrbas, pokrenuo postupak preispitivanja rada općine i javnih poduzeća kako bih saznao zašto je Vrbas jedna od najzaduženijih sredina u zemlji', rekao je Željko Vidović, ugledni liječnik i predsjednik Demokratske stranke u Vrbasu.

Policija je počela istragu no neslužbeno se napad povezuje s promjenom lokalne vlasti u Vrbasu, u kojemu su prethodne četiri godine na čelu bili predstavnici Srpske radikalne stranke.

Vidović je izjavio da ga incident 'neće spriječiti da započeti posao i nastavi'.

Policija je utvrdila je da je pod Vidovićev automobil podmetnuta eksplozivna naprava, najvjerojatnije takozvani 'trotilski metak', prenosi Beta.

Slični, politički motivirani oružani napadi zbog promjene vlasti u lokalnim sredinama, u Vojvodini posljednjih godina nisu zabilježeni.