OPĆA BOLNICA SVETI DUH

Milinović i Bandić otvorili centralni hitni prijem

08.04.2009 u 12:06

Bionic
Reading

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorili su danas zgradu centralnog hitnog prijema u Općoj bolnici Sveti Duh, u čiju je izgradnju i opremanje Grad Zagreb uložio 20 milijuna kuna

ZAGREB - Centralni hitni prijem zamijenit će dosadašnjih sedam zasebnih hitnih prijema po bolničkim klinikama. Pacijentima će omogućiti da svu potrebnu medicinsku pomoć dobiju na jednom mjestu i skratiti ukupno vrijeme od ulaska pacijenta u bolnicu do postavljanja konačne dijagnoze, koje je dosad znalo trajati više sati, istaknuo je ravnatelj Svetog Duha dr. Mladen Bušić

Na 2000 kvadratnih metara prostora bit će smještena najsuvremenija oprema, među kojom su CT i MR, rendgen, endoskopska oprema i ultrazvuk, operacijska dvorana i 10 ambulanti.

Ravnatelj Bušić očekuje da će kroz centralni hitni prijem godišnje proći 60 tisuća pacijenata od kojih će njih 10.000 biti dalje liječeno u bolnici.

Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je da će centralni hitni prijem u iduće četiri godine dobiti sve hrvatske bolnice. Čestitao je zaposlenima na financijskoj disciplini i dodatnom trudu koji su uložili u smanjenje lista čekanja za pojedine zahvate zbog čega je čekanje na MR smanjeno sa 63 na 30 dana a za CT sa 55 na 22 dana. Na ultrazvuk srca sada se, umjesto 80 čeka 40 dana, a na operaciju očne mrene 70 umjesto 180 dana, rekao je Milinović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je Grad Zagrebu u obnovu i opremanje bolnice u posljednih nekoliko godina investirao 50 milijuna kuna. Bolnica predstavlja, ocijenio je gradonačelnik, simbiozu politike i struke, zbog čega njezini zaposleni demonstriraju zdravstvenu izvrsnost na europskoj razini.